Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 15:38:00

Karácsony: Elértük, hogy forrásokhoz jusson a főváros, cserébe itt lesz az atlétikai vb

A Miniszterelnökség közleménye szerint a kormány és a Fővárosi Önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében Budapest az elkövetkezendő 5 évben, az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül.

Karácsony: Elértük, hogy forrásokhoz jusson a főváros, cserébe itt lesz az atlétikai vb

A főváros által javasolt alapelv szerint az első évben 2 milliárd forintot fordítanak a daganatgyanús és nagydiagnosztikai MR- és CT-vizsgálatokhoz kapcsolódó várólisták megszüntetésére, 8 milliárd forintot pedig a kerületek között osztanak szét a járóbeteg ellátás színvonalának emelésére.

"A kerületek közötti elosztásnál a polgármester pártállása vagy a közgyűlés összetétele nem volt szempont, kizárólag szakmai megfontolások szerint fogadtuk be a beérkezett igények többségét, de előnyben részesültek azok a kerületek, amelyekben az utóbbi időszakban kevesebb volt az egészségügyi fejlesztés, illetve ahol az egészségügyi létesítmények sok embert szolgálnak ki"

- olvasható a közleményben.

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írta: akkor születnek egymással szemben álló felek között is vállalható kompromisszumok, amikor mindkét fél számára fontos dolgok teljesülnek. 

"Büszke vagyok rá, hogy a városvezetés a Fővárosi Közgyűlés egyhangú támogatásával a háta mögött megteremtette annak lehetőségét, hogy életek ezreit lehessen megmenteni Budapesten. Cserében 2023-ban Budapesten lesz az atlétikai világbajnokság és felépülhetnek az ehhez szükséges létesítmények, amelyeket később a lakosság szolgálatába állíthatunk"

- írta Karácsony Gergely.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink