Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 21:03:00

Engedély nélkül vághattak ki fákat a Normafánál

Egy korábbi tiltás ellenére kezdődhetett meg a parkoló kialakítása.

Engedély nélkül vághattak ki fákat a Normafánál
Képünk illusztráció.

Tavaly év végén 220, többségében magas kőris és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki.

A Védegylet Egyesület perben támadta meg a fakivágási engedélyt és a bíróság az ítélet meghozataláig megtiltott minden fakivágást.

A 24.hu vette észre, hogy a Normafa természetesen Facebook oldalán arról írnak: a tiltás ellenére megkezdődött a parkoló kialakítása, a fák kivágása. A portál idézi a Hegyvidék újság legutolsó számát, amelyben egy illetékes a parkoló terveinek átalakításáról úgy nyilatkozott, hogy „a zöld területek jelentős növelésével tudtuk elérni azt, hogy megőrizzük a meglévő fákat, köztük az elhagyott, egykori magánkertben kisarjadó példányokat".

Hozzátették: a gyenge vagy beteg fákat még tavaly eltávolították, több fa kivágására pedig nincs szükség: a több mint 160 megmaradt példány a helyén marad, a fás részeken nem lesznek parkolók.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink