Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 09:01:00

Átalakítják a parkolást Budapesten - itt vannak a részletek

Nagy valószínűséggel módosítani kell a fővárosi parkolási rendeletet - közölte a VI. kerületi önkormányzat a Világgazdasággal, amelyet a 24.hu szemlézett.

Átalakítják a parkolást Budapesten - itt vannak a részletek
Eszerint a budapesti közgyűlés dönt a zónákról és a parkolódíjakról, valamint azokról a napokról is, amelyeken fizetni kell a parkolásért.

A lap megkereste a fővárost, de egyelőre nem kaptak választ.

Budapesten mintegy 110 ezer fizetős, közterületi parkolóhely van, ebből az utolsó elérhető, 2018-as kimutatás szerint csaknem 8500 a fővárosé, a többi a kerületeké. Az egyes kerületeknek a helyi kedvezményrendszer létrehozásában van mozgásterük.

A Terézvárosi önkormányzat közölte:

ki kell alakítani egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a helyiek előnyt élvezzenek, és bizonyos parkolóhelyeket csak itt élők használhassanak.

A Világgazdaság budapesti kerületeknek küldött körkérdésére kapott válaszok szerint számos kerület tervezi a helyi parkolási szabályzat számottevő változtatását.

Újpesten márciusban indul egy átfogó parkolási koncepció megalkotása. Változásokra kell számítani a II. kerületben is, ahol újragondolják az övezeteket és a díjszabást. Az I. kerületben és a VII. kerületben szűkítenék a bérlők kedvezményeit, az V. kerületben pedig bővülhet az autók parkolóházi elhelyezésének lehetősége. Teljes átszervezésre készül a XI. kerület: önálló parkolási céget hoznak létre és előkészítik a parkolási övezeteket érintő módosításokat. A XV., a XVI., a XVII., a XVIII., a XX., a XI. és a XXII. kerület viszont nem tervez változtatni az ingyenes parkoláson.

 

 

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink