Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 14:42:00

A genderideológia karjában, Fidel Castrót és Marxot éltetjük - Orbán a Néppárthoz

Az „Európában is súlyos örökséget hagyó kommunizmussal és marxizmussal szembeni fellépés helyett Fidel Castrót és Karl Marxot éltetjük”, a brüsszeli bürokrácia megerősítését pártfogoljuk, feladtuk az egy nő és egy férfi házasságára épülő családmodellt és a gender ideológia karjába hanyatlottunk – Orbán Viktornak a Néppárthoz intézett memoranduma szerint “elengedhetetlen az EPP jövőbeli küldetéséről szóló belső vita”.

Novák Katalin, a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke a Facebook-oldalán tette közzé Orbán Viktornak az Európai Néppárthoz írt háromoldalas memorandumát. „A Néppárt megújítása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök úr ma az alábbi memorandumot juttatta el a néppárti partnereknek” – írta ki Novák Katalin, és kiposztolta a miniszterelnök levelének szó szerinti változatát.

Tájékoztató az EPP vezetésének – ez az alcíme Orbán Viktor háromoldalas memorandumának, ami azzal kezdődik, hogy az Európai Néppárt tagpártjainak a múltbéli aktív és fontos szerepét méltatja az európai közéleti vitákban. Az EPP nélkül Európában nem jöhetett volna létre vélemény- és politikai többség oly fontos kérdésekben, mint a Szovjetunió kiszorítása Közép-Európából, a kommunista politikai rendszerek elutasítása és megdöntése, Európa újraegyesítése a szovjet megszállás alól felszabadult országokkal, a schengeni határrendszer kialakítása és az euró megalkotása. Aztán Orbán Viktor felsorolja, milyen volt az EPP: megemlíti, hogy eltökélten demokráciapárti, antikommunista, piacpárti, antimarxista, nemzeteket támogató, az uniót nemzeti egységekre építő, és kiemeli azt is, hogy bürokráciaellenes, keresztény inspirációjú, az egy férfi, egy nő szövetségére épülő és keresztény családmodell híve és hangos képviselője volt – írta Orbán Viktor.

Mára minden megváltozott

„Mára minden megváltozott” – konstatálja, ugyanakkor úgy folytatva, hogy „ma már csak 9 miniszterelnököt adunk, az Európai Parlamentben 187-en vagyunk és csak kevés tagpártunk tud koalíció nélkül kormányozni.

„Európában is súlyos örökséget hagyó kommunizmussal és marxizmussal szembeni fellépés helyett Fidel Castrót és Karl Marxot éltetjük” – írja a miniszterelnök nehezményezve, hogy már a brüsszeli bürokrácia megerősítését és a központosítást pártfogolják, a keresztény inspirációkat pedig, ha vannak is, nem képviselik nyíltan és öntudatosan. Azt is szóvá teszi, hogy feladták az egy nő, egy férfi házasságára épülő családmodellt és „a gender ideológia karjába hanyatlottunk”. Nyomatékosítja azt is, hogy az EPP „a gyerekek születésének támogatása helyett a tömeges migrációban látja a megoldást a népesedési problémákra. „Régi és nagyszerű európaiként nem állunk ki, nem vállaljuk a küzdelmet a baloldali-liberális szellemi körökkel és az általuk befolyásolt és irányított médiával sem – írja Orbán. Szerinte az Európai Néppárt már olyan benyomást kelt, mintha félne bevallani és nyíltan vállalni, hogy „kik vagyunk és mit akarunk, mintha attól rettegnénk, hogy önmagunk vállalása miatt elveszíthetjük a kormányzati főhatalomba való részesedésünket”.

Elengedhetetlen a belső vita, martensi örökség: ECR, törökök, oroszok, kínaiak...

Orbán Viktor azt írja, ebben a helyzetben elengedhetetlen az EPP jövőbeli küldetéséről szóló belső vita. Azt javasolja, hogy vissza kell térni a martensi örökséghez, Wilfried Martens sikerrel egyesítette a jobbközép és a jobboldali különböző gyökerű és földrajzi hátterű pártjait, szövetséget kötött a hagyományos kereszténydemokraták és az északi konzervatívok között és bevonta a volt kommunista országok keresztény jobboldali irányultságú pártjait is az Európai Néppártba. Szoros frakciószövetséget kötött a torykkal és együttműködési megállapodást a ECR-rel. Martens az unión kívül is szövetséget keresett a törökökkel, az oroszokkal, de még a kínaiakkal is. Az amerikai pártokra, a republikánusokra pedig természetes szövetségesként tekintett – emlékeztet Orbán a memorandumban. Végül azt javasolja, hogy az EPP tagpártjai ne csak a baloldallal, de a jobboldallal való otthoni együttműködésben koalíciókötésben is támogassák. Emellett „fejeződjön ki az Európai Néppárt sokszínűsége, és a centrista irányzat mellett a jobboldali keresztény irányzat képviselői is kapjanak helyet”. Végül Orbán Viktor azt írja: az egység a legfontosabb, de a mai helyzetünkben az egységhez, egy új egységhez csak az őszinte belső vitákon keresztül juthatunk el.

Ajánlom

További belföldi híreink