Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-16 14:53:00

Orbán: Soros háromszor akarta kifosztani Magyarországot

Folyamatosan frissülő hírek!

Huszonkettedik alkalommal értékelt évet Orbán Viktor.

 • Balog Zoltán elköszön

  február 16.vasárnap 16:07

  , mivel jövőre "emberi számítás szerint" már nem ő vezeti a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületet, és megköszöni az elmúlt 30 év közös küzdelmeit azoknak, akikkel közösen vívták őket. 

 • Magyarország megérdemli a sikert

  február 16.vasárnap 16:04

  Mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle. Magyarország megérdemli a sikert, mutassuk meg, hogy aki a magyaroknak vermet ás, maga esik bele - mondta a miniszternök. Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - zárta évértékelőjét a miniszterelnök. 

 • Orbán 2022-ről

  február 16.vasárnap 16:01

  2022-ről szólva Orbán Viktor egyik "kedvenc filozófusát" Muhammad Alit idézi, aki szerint lebegni kell mint egy pillangó és szúrni, mint egy méhecske. A miniszterelnök azt ígéri, hogy 2022-re minderre képeseke lesznek.

  Eközben ellenfeleik nyilas-vörös-szivárványszínű összefogással próbálkoznak a miniszterelnök szerint. 

 • A végén jönnek a baljós árnyak

  február 16.vasárnap 15:54

  Az eurózóna megállt, ha 2020-ban növekednek is ezek az országok, legfeljebb mikroszkópikus mértékben - mondja a miniszterelnök, aki felhívja a figyelmet, hogy míg a magyar ipari termelés 5 százalékkal nőtt, a német ipari termelés jelentősen csökkent. 

  2020 intellektuális kihívása, hogy képesek leszünk-e úgy növekedni, ha az eurózóna gazdasága stagnál. Szerinte különösen aggasztó, hogy Nyugaton a munkanélküliség is növekedni kezdett - tette hozzá a miniszterelnök. 

  Orbán Viktor megígéri, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, hozzátéve: a magyar munkahelyeket egyszerre kell megőrizni és korszerűsíteni. 

  Miközben Európa vergődik, az Egyesült Államok és Kína innovációban és védelmi kiadásokban is lekörözi. Európa mintha ki akarna szállni a globális versenyből, és korlátozni akarja a versenyt az Unión belül is. Mintha Nyugat-Európa vezetőik nem tanulták volna meg a mi példánkból, hogy a szocializmus nem működik. 

  Ha belekényszerítenek minket valamiféle Európai Egyesült Államokba vagy az eurózónába, akkor a mi gazdaságunk le megmerevedhet. Nem javasolja, hogy felüljünk az eurózónához történő csatlakozást jelentő vonatra, amíg nem tudjuk, hová visz. 

 • Elszánt vagyok és magammal akarom ragadni a pénzügyminisztert is

  február 16.vasárnap 15:53

   - mondta a családtámogatás kiterjesztésével kapcsolatos terveiről a miniszterelnök, aki a nagycsaládos anyák SZJA-mentességének kiterjesztéséről is beszél ezzel kapcsolatban, hozzáteszi ugyanakkor: csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér.

 • Orbán Viktor a családvédelmi akcióterv első évét értékeli

  február 16.vasárnap 15:49

  a családtámogatás reformjától a meddőség elleni küzdelmen át a fogyatékos gyermeket nevelő szülők támogatásáig. Orbán Viktor szerint 90000-rel több gyerek született, mint a családtámogatási reform nélkül született volna. 

 • Itt a klímastratégia

  február 16.vasárnap 15:43

  Orbán Viktor szerint veszélyes évek jönnek. A miniszterelnök úgy látja, okunk van az aggodalomra. Klímaválság, demográfiai hanyatlás és európai válság a láthatáron - mondja a miniszterelnök. 

  A klímaválság nem újkeletű veszély a miniszterelnök szerint, aki szerint Áder Jánosnak komoly érdemei vannak azzal, hogy a témát a közbeszéd részévé tette. 

  A miniszterelnök apaként és nagyapaként elképesztőnek tartja, hogy egyesek szerint a gyerekvállalás ellentétes a bolygó megmentésével, egyben bejelenti, hogy 2030-ra a magyar energiaelőállítás 99 százaléka CO2-mentes lesz. Július elsején megkezdődik az illegális hulladéklerakók felszámolása, majd jön a műanyagpalackok betiltása és a folyóink megtisztítása a műanyagszennyeződéstől. Szigorodik a nálunk működő multik tevékenységének szabályozása. Évente egymillió új fát fognak ültetni, jelentősen növelik az ország erdővel borított területét, és meghatszorozzák a naperőművek kapacitását, valamint támogatják az olcsó elektromos autók elterjedését és 2022-től a városi közlekedésben csak elektromos buszok lesznek forgalomba helyezhetők. 

 • Európa mi vagyunk, Magyarország az első

  február 16.vasárnap 15:41

  Orbán Viktor szerint Európa nem egyenlő Brüsszellel, mert Európa mi vagyunk. Magyarnak lenni szép és felemelő, és Magyarország az első - tette hozzá a miniszterelnök. 

 • Jó katonákra és jó tisztekre van szükség

  február 16.vasárnap 15:40

  , Orbán Viktor külön köszönti az évértékelőn megjelent katonatiszteket, és külön kéri őket, tegyék lehetővé, hogy a katonák pártrendezvényeken ne, de kormányzati és civil rendezvényeken részt tudjanak venni.

 • Magyar export és autóipar

  február 16.vasárnap 15:36

  A beruházási érték 60 százaléka keletről származik, 2019-ben pedig megdöntöttük az exportrekordo, a 34.-ek vagyunk az export-világranglistán. 

  Ez azoknak a munkásoknak, szakembereknek és mérnököknek köszönhető, akik a gyárainkat működtetik. Több tiszteletet nekik és pedagógusainknak - mondta a miniszterelnök. 

  Orbán Viktor szerint Magyarország már az autóipar új korszakában jár, nálunk épülnek a jövő elektromos autógyárai. 

 • A magyar elszokott attól, hogy sikeres népként gondoljon magára

  február 16.vasárnap 15:32

   - mondja a miniszterelnök, majd Hobót idézi, aki szerint oly sokáig voltunk lent, hogy már nem is tudjuk, milyen fent. Orbán Viktor szerint az utolsó 10 évünk volt a legsikeresebb az elmúlt 100 év magyar történetében. 2010 óta évente átlagosan 2,8 százalékkal nőtt a GDP, a válságkezés után pedig évi 3,8 százalékkal, ráadásul mindezt a külső és a belső pénzügyi egyensúly fenntartása és csökkenő államadósság mellett. Ráadásul az egyenlőtlenségek európai mércével mérve mérsékeltek maradtak, a vagyoni alapú egyenlőtlenség talán nálunk a legalacsonyabb az egész Európai Unióban. 

 • A gyöngyöspatai ítéletről

  február 16.vasárnap 15:29

  Nem lehet érzelmek nélkül beszélni arról, hogy cigány családok tízezrei állják meg a helyüket a munkaerőpiacon Magyarországon, és ezzel kivívják mindannyiunk erőfeszítéseit - mondta Orbán Viktor, aki személyes ügyének nevezi, hogy felszámolja a szegénységet Magyarországon. 

  Szerinte ebbe az ígéretes folyamatba vágott bele a villám a gyöngyöspatai ítélettel. A pert Orbán szerint szintén egy Soros támogatta szervezet kezdeményezte. 

  Továbbra sem tűrjük el, hogy a származás hátrányt jelentsen, de előjogot sem jelenthet. A pénzért mindenkinek meg kell dolgoznia - mondta Orbán Viktor.

 • Orbán a "börtönbizniszről"

  február 16.vasárnap 15:28

  A Soros-hálózathoz tartozó jogászok 12000 pert indítottak, hogy a magyar emberek pénzét erőszakos bűnözőknek adják - mondta a miniszterelnök. 

 • Mi a különbség a populisták és demokraták között?

  február 16.vasárnap 15:26

  Aki ki akar minket oktatni demokráciából, mutasson valami megközelítőleg hasonlót a mi nemzeti konzultációnkhoz - mondta a miniszterelnök, aki populista az, aki olyan ígéreteket tesz a választóknak, amelyeket aztán nem tart be. Aki az ígéreteket betartja, az nem populista, hanem demokrata - tette hozzá a miniszterelnök.

 • Olyan, hogy liberális, nincs is

  február 16.vasárnap 15:22

  , a liberális nem más, mint diplomás kommunista - mondta a miniszterelnök, aki szerint ha megfogadták volna a liberális közgazdászok tanácsát, Magyarország ma is az IMF hitelén élne.

  Orbán Viktor szerint Soros György háromszor akarta kifosztani az országot, először amikor a kilencvenes évek elején fel akarta vásárolni az államadósságot. Másodszor akkor, amikor 1995-ben fel akarta vásárolni az OTP-t. Orbán Viktor megköszöni Antall Józsefnek és Horn Gyulának, hogy elejét vették ennek a kísérletnek. a miniszterelnök szerint a harmadik kísérlet volt a migrációs válság. 

 • Ilyen szerzet, mint a mi államrendszerünk, csak Lengyelországban van

  február 16.vasárnap 15:18

  Tudunk választani jó és rossz között, származásra és bőrszínre tekintet nélkül egyenlőek vagyunk, és azt csináljuk másokkal, amit szeretnénk, ha velünk cselekednének - ez a három szabály a szabadságunk alapja Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök úgy látja, hogy Brüsszelben és Washingtonban ezeket a szabályokat nem is értik, ahogy azt sem, hogy mi az a patrióta gazdaságpolitika vagy miért akarunk migránsok helyett magyar gyerekeket - tette hozzá a miniszterelnök. 

 • Így lett sikertörténet a magyar gazdaság

  február 16.vasárnap 15:15

  A Brüsszel és Washington által kijelölt utak nekünk nem voltak járhatóak, ezért találtunk egy sajátot - értékelte a 2010-es helyzetet Orbán Viktor, aki köszönetet mond az "alkotmányozó elnöknek", Schmitt Pálnak, majd rátér az IMF hazaküldésére, a munkahelyteremtésre és az "ingyenélés" megszüntetésére, és arra, hogy 2019-re a magyar gazdaság nőtt a leggyorsabbnak az EU-ban. 

 • 10 éve vetettek véget a magyarok "a szocialista rémkormányzásnak"

  február 16.vasárnap 15:13

  A kétségbeesés 10 évvel ezelőtt több volt mint indokolt - emlékeztetett a 2010-es fordulat 10. évfordulójára a miniszterelnök. 

  Szerinte minden sikertörténet az önbecsülés megerősítésével kezdődik - ez Trump és Boris Johnson sikerének is a titka. A személyes önbecsülés - tette hozzá a miniszterelnök - csak a nemzeti önbecsüléssel együtt térhet vissza. 

 • Orbán: hiszek egy hazában

  február 16.vasárnap 15:11

  Csehszlovákia és Jugoszlávia helyett kaptunk Szlovákiát, Szerbiát, Horvátországot és Szlovéniát, akikkel meglepő módon megtaláljuk a közös hangot - értékelt a miniszterelnök, aki szerint szomszédaink a keletről és nyugatról jövő veszélyekkel szemben is szövetségeseink lehetnek. 

  100 év után miniszterelnökként nem mondhatok mást, mint hogy hiszek egy hazában - mondta Orbán Viktor.

 • Orbánt vastaps fogadja

  február 16.vasárnap 15:06

  , ő pedig azzal kezd, hogy kész szerencse, hogy nem 100 éve, a trianoni békeszerződés évében kellett megtartania az évértékelőjét. A háborús vereség, a Monarchia összeomlása, a kommunista puccs "kutya nehéz" évet eredményezett 100 évvel ezelőtt - emlékeztetett a 100 évvel ezelőtti fejleményekre a miniszterelnök, aki szerint a trianoni békediktátum nemcsak a világháborút, hanem az ország történetének addigi szakaszát is lezárta. Az ítélet nyilvánvalóan halálos ítélet volt, a cél az ország kivéreztetése volt. 

  A veszteség önmagában is lesújtó volt, de még rosszabbá tette, hogy ellenséges hatalmak vettek minket körül. Magyarország túlélésre rendezkedett be, és várt, hogy az ellenséges államalakulatok beadják a kulcsot, ami aztán Csehszlovákia, Jugoszlávia és a Szovjetunió esetében meg is történt. Mi viszont élünk, Magyarország még mindig megvan - tette hozzá a miniszterelnök.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink