Itthon

Orbán: Soros háromszor akarta kifosztani Magyarországot

Balog Zoltán elköszön
február. 16. vasárnap 16:07

, mivel jövőre "emberi számítás szerint" már nem ő vezeti a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületet, és megköszöni az elmúlt 30 év közös küzdelmeit azoknak, akikkel közösen vívták őket. 

Magyarország megérdemli a sikert
február. 16. vasárnap 16:04

Mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle. Magyarország megérdemli a sikert, mutassuk meg, hogy aki a magyaroknak vermet ás, maga esik bele - mondta a miniszternök. Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - zárta évértékelőjét a miniszterelnök. 

Orbán 2022-ről
február. 16. vasárnap 16:01

2022-ről szólva Orbán Viktor egyik "kedvenc filozófusát" Muhammad Alit idézi, aki szerint lebegni kell mint egy pillangó és szúrni, mint egy méhecske. A miniszterelnök azt ígéri, hogy 2022-re minderre képeseke lesznek.

Eközben ellenfeleik nyilas-vörös-szivárványszínű összefogással próbálkoznak a miniszterelnök szerint. 

A végén jönnek a baljós árnyak
február. 16. vasárnap 15:54

Az eurózóna megállt, ha 2020-ban növekednek is ezek az országok, legfeljebb mikroszkópikus mértékben - mondja a miniszterelnök, aki felhívja a figyelmet, hogy míg a magyar ipari termelés 5 százalékkal nőtt, a német ipari termelés jelentősen csökkent. 

2020 intellektuális kihívása, hogy képesek leszünk-e úgy növekedni, ha az eurózóna gazdasága stagnál. Szerinte különösen aggasztó, hogy Nyugaton a munkanélküliség is növekedni kezdett - tette hozzá a miniszterelnök. 

Orbán Viktor megígéri, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, hozzátéve: a magyar munkahelyeket egyszerre kell megőrizni és korszerűsíteni. 

Miközben Európa vergődik, az Egyesült Államok és Kína innovációban és védelmi kiadásokban is lekörözi. Európa mintha ki akarna szállni a globális versenyből, és korlátozni akarja a versenyt az Unión belül is. Mintha Nyugat-Európa vezetőik nem tanulták volna meg a mi példánkból, hogy a szocializmus nem működik. 

Ha belekényszerítenek minket valamiféle Európai Egyesült Államokba vagy az eurózónába, akkor a mi gazdaságunk le megmerevedhet. Nem javasolja, hogy felüljünk az eurózónához történő csatlakozást jelentő vonatra, amíg nem tudjuk, hová visz. 

Elszánt vagyok és magammal akarom ragadni a pénzügyminisztert is
február. 16. vasárnap 15:53

 - mondta a családtámogatás kiterjesztésével kapcsolatos terveiről a miniszterelnök, aki a nagycsaládos anyák SZJA-mentességének kiterjesztéséről is beszél ezzel kapcsolatban, hozzáteszi ugyanakkor: csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér.

Orbán Viktor a családvédelmi akcióterv első évét értékeli
február. 16. vasárnap 15:49

a családtámogatás reformjától a meddőség elleni küzdelmen át a fogyatékos gyermeket nevelő szülők támogatásáig. Orbán Viktor szerint 90000-rel több gyerek született, mint a családtámogatási reform nélkül született volna. 

Itt a klímastratégia
február. 16. vasárnap 15:43

Orbán Viktor szerint veszélyes évek jönnek. A miniszterelnök úgy látja, okunk van az aggodalomra. Klímaválság, demográfiai hanyatlás és európai válság a láthatáron - mondja a miniszterelnök. 

A klímaválság nem újkeletű veszély a miniszterelnök szerint, aki szerint Áder Jánosnak komoly érdemei vannak azzal, hogy a témát a közbeszéd részévé tette. 

A miniszterelnök apaként és nagyapaként elképesztőnek tartja, hogy egyesek szerint a gyerekvállalás ellentétes a bolygó megmentésével, egyben bejelenti, hogy 2030-ra a magyar energiaelőállítás 99 százaléka CO2-mentes lesz. Július elsején megkezdődik az illegális hulladéklerakók felszámolása, majd jön a műanyagpalackok betiltása és a folyóink megtisztítása a műanyagszennyeződéstől. Szigorodik a nálunk működő multik tevékenységének szabályozása. Évente egymillió új fát fognak ültetni, jelentősen növelik az ország erdővel borított területét, és meghatszorozzák a naperőművek kapacitását, valamint támogatják az olcsó elektromos autók elterjedését és 2022-től a városi közlekedésben csak elektromos buszok lesznek forgalomba helyezhetők. 

Európa mi vagyunk, Magyarország az első
február. 16. vasárnap 15:41

Orbán Viktor szerint Európa nem egyenlő Brüsszellel, mert Európa mi vagyunk. Magyarnak lenni szép és felemelő, és Magyarország az első - tette hozzá a miniszterelnök. 

Jó katonákra és jó tisztekre van szükség
február. 16. vasárnap 15:40

, Orbán Viktor külön köszönti az évértékelőn megjelent katonatiszteket, és külön kéri őket, tegyék lehetővé, hogy a katonák pártrendezvényeken ne, de kormányzati és civil rendezvényeken részt tudjanak venni.

Magyar export és autóipar
február. 16. vasárnap 15:36

A beruházási érték 60 százaléka keletről származik, 2019-ben pedig megdöntöttük az exportrekordo, a 34.-ek vagyunk az export-világranglistán. 

Ez azoknak a munkásoknak, szakembereknek és mérnököknek köszönhető, akik a gyárainkat működtetik. Több tiszteletet nekik és pedagógusainknak - mondta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor szerint Magyarország már az autóipar új korszakában jár, nálunk épülnek a jövő elektromos autógyárai.