Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-16 18:28:00

Alacsony érdeklődés mellett zajlik a dunaújvárosi időközi választás

Alacsony érdeklődés mellett zajlik a voksolás Dunaújvárosban. A legutolsó, délután 3 órás adatok szerint a választásra jogosultak alig több mint 21 százaléka ment el szavazni. A frakcióval rendelkező ellenzéki pártok egy közös jelöltet támogatnak, Kálló Gergely személyében. A Fidesznek nincs saját jelöltje, a kormánypártok beálltak az iváncsai polgármester mögé.

Ebben a dunaújvárosi szavazókörzetben délelőtt még nem volt túl nagy az érdeklődés, ott jártunkkor is csak páran érkeztek, hogy leadhassák voksaikat.

"Ami bosszant, hogy többekkel beszéltem, akik hát ők nem jönnek, az ő szavazatukon nem múlik semmi, a sok egy szavazat, ha összeadódik, az nagyon sok. Ja és akkor utána ne reklamáljanak nekem mindig ez a véleményem." - mesélte Bardocz Éva kameránknak.

A választókerületben összesen 67 466 –an jogosultak voksolásra, 27 az átjelentkező, és 5 a külhoni szavazók száma. Az időközi országgyűlési választást azért írták ki, mert az októberben polgármesternek választott Pintér Tamás összefértetlenség miatt lemondott országgyűlési mandátumáról. Dunaújváros polgármestere ajánlotta Kálló Gergelyt a tisztségre, aki mögé az összes frakcióval rendelkező párt beállt.

"Én nagyon bízom Gergőnek a győzelmében, hiszen ő az a jelölt, aki tényleg vasakarattal tud küzdeni az itt élőkért." - mondta Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere.

Kálló Gergely támogatását tegnap a Jobbik elnöke, Jakab Péter és a DK alelnöke is megerősítette.

"Ha Gergő lesz a következő országgyűlési képviselő, ebből a térségből, akkor ahogy Péter is jelezte valóban a Demokratikus Koalíciónak is lesz dolga, hiszen közös jelöltként a mi támogatásunkat is kérheti majd és meg is kapja." - nyilatkozta Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Kálló Gergely azt mondta híradónknak, nem szeret tippelgetni: "Én ezt egy ki-ki harcnak tartom, tehát bárki nyerhet. Mi 18 óra 59 percig úgy küzdünk, hogy vesztésre állunk, de ha mindent megteszünk, akkor fordíthatunk."

A tisztségéért eredetileg heten indultak, de az egyik független jelölt, Törökné Juhász Ilona tegnap visszalépett. Iváncsa polgármestere, Molnár Tibor is függetlenként indult, de a plakátokon az látszik, hogy a Fidesz támogatásával száll harcba. Híradónk próbálta őt is elérni több platformon, de megkeresésünkre mindez idáig nem érkezett válasz.

Szavazni ma este hét óráig még lehet, úgyhogy, aki még nem tette meg, annak van még egy kis ideje, hogy elmenjen és leadja voksát a számára legszimpatikusabb jelöltre. Egyébként a legfrissebb hírekkel, és adatokkal innen a helyszínről élőben jelentkezik kollégánk.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink