Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-16 12:05:00

A magyar állam vett egy wellnessközpontot Szlovéniában - fociakadémia is lesz rajta

"Mintegy kilencmillió euróért, megvásárolta a Sava Turizem Rt.-hez tartozó termálvizes turisztikai létesítményt Lendván" – hivatkozik a hvg.hu a Népújság nevű szlovén lapra.

A legfrissebb fejleményekről szóló hírt az Ugytudjuk.hu vette észre, de már 2018-ban megírta az Index, hogy a magyar állam Szlovéniában készül wellness-szállókomplexumot – emlékeztet a hvg.hu.

A Népújság február eleji cikke szerint "tavaly december 18-án lezárult a Lendvai Terme eladási ügylete, amiről 2018 júliusában a Sava Turizem Rt. mint eladó, valamint a Comitatus Energia Zrt. mint vevő kötött szerződést. Megalakult a Lendvai Terme Kft. is, amelynek vagyona a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket foglal magába. Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint".

Az Index korábbi cikke szerint a Comitatus-Energia – ezen keresztül bonyolították az ügyletet – 2018 végéig az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felügyelete alá tartozott, aztán átkerült a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára alá.
A 9 millió eurós vételár a forint mai árfolyamával már több mint 3 milliárd forintot jelent.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink