Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-14 14:11:00

DK: az euró bevezetése az egyetlen lehetőség arra, hogy meg lehessen őrizni a pénz értékét

Az Európai Parlament gazdasági bizottságán belül szerdán felállítottak egy az euró bevezetését segítő munkacsoportot - mondta el a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

DK: az euró bevezetése az egyetlen lehetőség arra, hogy meg lehessen őrizni a pénz értékét
Molnár Csaba EP-képviselő

A munkacsoport létrehozását kezdeményező Molnár Csaba EP-képviselő közölte, hogy a testület munkájában az összes európai parlamenti párt részt vesz. A munkacsoportnak az lesz az egyetlen feladata, hogy a segítse azokat az országokat, például Magyarországot, Csehországot vagy Lengyelországot, amelyeknek be kell vezetniük az eurót - tette hozzá.

Az EP-képviselő kijelentette, hogy az euró bevezetése az egyetlen lehetőség arra, hogy meg lehessen őrizni a pénz értékét. Ráadásul Magyarország az uniós csatlakozási szerződésben is vállalta a közös valuta bevezetését - tette hozzá.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: az elmúlt néhány évben folyamatosan romlik a forint értéke az euróhoz képest, de az elmúlt egy hétben a magyar fizetőeszköz "tényleg megjárta a poklot". Hangsúlyozta, hogy miközben 2010-ben még 274 forintot ért egy euró, az árfolyam mára már elérte a 340-es szintet. Eközben a legfrisseb, hivatalos, kormányzati adatok szerint az idei év elején 4,7 százalékos volt az infláció, és ez meglátszik az árakon is - hangsúlyozta.

A sajtótájékoztató végén Molnár Csaba bemutatta párttársait, Horváth Jácint nagykanizsai önkormányzati képviselőt és Konczer Erik Komárom-Esztergom megyei önkormányzati képviselőt, akiket tagként, illetve póttagként a héten választottak be az EU Régiók Bizottságába.

Az ügyvezető alelnököt kérdezték a tavaszra tervezett nemzeti konzultációról. Azt felelte hogy ez nem nemzeti és nem konzultáció, ez a "Habony-művek különleges kommunikációs terméke", és szerinte a kormányzat által eddig indított nemzeti konzultációk minden esetben a gyűlöletkeltésre épültek.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink