Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-10 09:50:00

Veszélyes hulladékot ásott el udvarán egy nagyberki férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat egy nagyberki férfi ellen, aki földbe temette a veszélyes hulladékot az ismerősével az udvarán.

Veszélyes hulladékot ásott el udvarán egy nagyberki férfi
Képünk illusztráció.

A büntetett előéletű 30 éves férfi 2017 januárjától nagy mennyiségű, különböző hulladékot – így egyebek mellett gumiabroncsot, hűtő-, televízió és mosógép alkatrészeket – tárolt a családi háza udvarán azért, hogy azok egy részét tovább bontást követően eladja - írja a 24.hu.

A férfi hulladékgazdálkodási engedély hiányában az illetékes kormányhivatal ellenőrzését követően a további hatósági eljárást el akarta elkerüli, így 2018 májusában felkereste ismerősét, aki munkagépével egy nagy gödröt ásott neki. A férfi a vádlott kérésére a hulladékokat a gödörbe tolta és 10-15 cm földréteggel letakarta, azonban azt nem tudta, hogy ezt a hatóság megtévesztése miatt kérte tőle az elkövető.

Az ügyészség 3 év 6 hónapot kért a más bűncselekmény miatt jelenleg is börtönben lévő férfira veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

A szeméthegyekkel egyébként is nagy gond van:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink