Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-10 20:20:00

Gyurcsány: minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022 utáni kormánynak

Minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak - erről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyurcsány: minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022 utáni kormánynak
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy önmagát jó ízlésű, tisztességes politikusnak tartja, akit sokan szeretnek, de – tette hozzá sokan nem akarják őt a kormányba. Olyan személyt keresünk, aki képes integrálni a DK-tól a Momentumon át a Jobbikig az ellenzéket – tette hozzá Gyurcsány Ferenc, és erre a feladatra szerinte lesz nála alkalmasabb személy.

Gyurcsány Ferenc szerint pártelnökként igen, kormánytagként viszont nem lesz befolyása a 2022 utáni kormány munkájára, hiszen a Demokratikus Koalíció ennek a kormánynak fontos része lesz.

Az is elhangzott a műsorban, hogy a DK elnöke biztos abban, hogy adott esetben pártja képes lesz együtt kormányozni a Jobbikkal.

Gyurcsány Ferenc fontosnak tartja, hogy a politikai szereplők jóhiszeműen viszonyuljanak egymás véleményéhez.

Úgy fogalmazott: el tudja fogadni, hogy Trianon sokaknak igazodási pont, de elvárja, hogy ellenfelei vegyék tudomásul, hogy mások viszont a jövőbe tekintenek.

Azt is el tudja fogadni, hogy a konzervatívok mást gondolnak az adópolitikáról, mint ő, de elvárja, hogy ne tartsák őt hazaárulónak azért, mert más gondol. Ha ez így lenne, nem lenne különösebb baja sem Orbán Viktorral, se mással – tette hozzá a DK elnöke.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink