Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-29 14:26:00

Feleségével több bankot is kirabolt egy magyar tévés

Az egyik vidéki tévében hírműsort vezető férfi és a felesége folyamatos anyagi nehézséggel küzdött a 2016-os házasságkötésük óta. A különböző saját valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintra emelkedett, ezért elhatározták, hogy pénzintézeteket fognak kirabolni.

Feleségével több bankot is kirabolt egy magyar tévés

2016 augusztus 18-án a férj bement az egyik kőbányai bankfiókba és az arcát eltakarva és egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint átadására kényszerítette a pénztárost, majd elmenekült. Tavaly nyáron viszont már a feleségével együtt raboltak ki két pénzintézete Üllőn, illetve Bugyin. Mind a két bankból több mint egymilliót vittek el - írja a 24.hu.

Eredetileg a június 18-án Üllőn elkövetett rablás miatt indult nyomozás, melyhez egyesítették a Bugyiban és a Kőbányán elkövetett bankrablásokat is. Ennek az volt az oka, hogy

az üllői OTP-fiók kirablása után megvizsgált kamerafelvételeken feltűnő volt a férfi higgadtsága. Már-már „profiként”, éppen úgy viselkedett, mint aki 2016-ban egy budapesti Erste-bankfiókot rabolta ki.

Utána elkezdtek keresni egy sötét színű SEAT Cordobát. Abból Pest megyében egy volt bejegyezve, de tulajdonosa, egy hatvanas ócsai férfi a törvénnyel soha nem került összeütközésbe. Állással, lakással, családdal, tisztes megélhetéssel bírt. Ezt a szálat el is akarták engedni, amikor kirabolták a bugyi takarékszövetkezetet.

 

Nem volt kérdéses az egyezés, ráadásul Ócsa Üllő és Bugyi közötti település, ezért már a SEAT-tulajdonos rokonságára, ismeretségi körére is koncentráltak. A veje testalkata megfelelt a „látásból” ismert rabló paramétereinek. Információt gyűjtöttek a 35 éves P. Rolandról, de nem találtak semmit, szinte mintapolgárnak tűnt. Kiderült viszont, hogy mintegy három éve közel 30 milliós adósságba keveredett, a bugyi rablás után alig egy órával mégis vett a feleségével egy dunakeszi autókereskedésben egy Alfa Romeót. A fizetés után a nő vette át az Alfa kulcsait, férje abba a kocsiba szállt vissza, amivel érkeztek – egy sötét színű SEAT-ba.

A férfi és a nő teljes körű, feltáró vallomást tett, a budapesti rablást is beismerték. Mindkettejük ellen háromrendbeli fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, letartóztatásukat a bíróság július 5-én rendelte el. Az ócsai páros tökéletesen álcázta magát. P. Roland és felesége munkába járt, átlagos életvitelt folytatott. A bugyi rablást követő autóvásárlásnál azonban már lehetett érezni, hogy rákaptak a könnyű pénzszerzés ízére.

Bizonyosságot nyert, hogy P. H. Ildikó feladata volt a helyszínek előzetes terepszemléje, a rablásoknál ő várta férjét az autóval. P. Roland apósa, a SEAT tulajdonosa azonban mit sem tudott a vele és nejével egy házban élő lánya és veje ügyeiről. Autóját jó szándékkal, azért adta oda, hogy munkába menjenek.

Az após teljesen összeomlott, amikor megtudta, hogy mi történt, de nem utoljára, később ugyanis a 60 éves feleségét is meggyanúsították. H. Róbertné T. Anna rejtette el ugyanis a pisztolyt, amit bankrablásoknál használtak. Egyszerűen a kukába dobta. A rendőrök három szemeteskocsi rakományát vizsgálták át, sikertelenül. A Monori Járási Ügyészség több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a házaspár ellen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink