Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 20:23:00

Niedermüller Péter: nincs miért bocsánatot kérnem

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint félremagyarázták a mondatait. Niedermüller Péter szerint nem emberekről, nem is választói csoportokról, hanem politikai ideológiáról beszélt.

Niedermüller Péter: nincs miért bocsánatot kérnem

Múlt héten Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere így nyilatkozott az ATV-ben: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.” A polgármester kijelentése után tüntetést szervez az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé.


Niedermüller Péter szerint félremagyarázták a mondatait. A Demokratikus Koalíció alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: nem emberekről, nem is választói csoportokról, hanem politikai ideológiáról beszélt. Szerinte nagyon világosan fogalmazott, a „kormánypárt a maga médiatúlsúlyával félremagyarázta a mondatait”. 


Úgy véli: nincs miért bocsánatot kérnie. „Az egész beszélgetés arról szólt, hogy a kormány a különböző megkülönböztetéseken, diszkriminációkon keresztül, hogyan hoz létre egy politikai csoportot. Ez a fehér, keresztény, heteroszexuális – az elmúlt néhány hónap ideológiai terméke. Ezzel kampányol a miniszterelnök” – fogalmazott Rónai Egonnak a polgármester. Mint mondta, soha, sehol egy fél mondattal nem beszélt társadalmi csoportokról, hanem ideológiáról volt szó.


„A miniszterelnök néhány héttel ezelőtt egy politikailag kezelhetetlen és gusztustalan mondatot mondott. Senki fel sem kapta a fejét”

– folytatta Niedermüller. A politikus azzal folytatta, eddig senki nem merte megtámadni Orbán Viktor szavait, miközben az utóbbi időben a kormányzati politikai nyelvben a fehér, keresztény Európa uralkodó elemmé vált, erről pedig eddig senki nem mert beszélni. „Ez a lehető legrémisztőbb ideológia, és nem szeretném látni, hogy ez hova viszi a magyar társadalmat” – fogalmazott.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink