Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 15:25:00

Euronews: Az OLAF vezetője Budapesten tárgyalhat Polt Péterrel az uniós pénzekről

A csatorna szerint még a héten Magyarországra látogathat az unió csalás elleni hivatalának (OLAF) vezetője, hogy a legfőbb ügyésszel tárgyaljon.

Euronews: Az OLAF vezetője Budapesten tárgyalhat Polt Péterrel az uniós pénzekről

Az ügyészség szóvivője megerősítette az Euronews-nak, hogy tervben van egy ilyen találkozó a két fél között, de azt hivatalosan akkor fogják kommunikálni, ha biztossá vált.

Az OLAF igazgatója, Ville Itälä még egy tavalyi interjújában hozta fel az uniós pénzek magyarországi felhasználását, és ugyanekkor beszélt arról is, hogy szeretne leülni a magyar legfőbb ügyésszel, hogy személyesen tisztázza, mi áll a nagyszámú magyarországi vizsgálat hátterében.

Az OLAF tavalyi jelentésében Magyarország nagyon rossz helyezést ért el, mivel itt indult a legtöbb vizsgálat az uniós pénzek ügyében. Az ügynökség a magyarországi kohéziós pénzek 2014 és 2018 közötti kifizetéseinek közel négy százalékát problémásnak tartja. Emiatt valószínűleg uniós pénzeket kell majd visszafizetni – emlékeztet a lap.

Úgy tudni, a szervezet igazgatója csütörtökön és pénteken tartózkodik majd Budapesten, ez idő alatt pedig Varga Judit igazságügyi miniszterrel is találkozik.

 

A Transparency International a múlt héten kiadott jelentésében arról számolt be, hogy az EU második legkorruptabb állama Magyarország. A dokumentumból az is kiderül, hogy az EU-forrásból finanszírozott közbeszerzéseknél kiosztott pénz húsz százalékát Mészáros Lőrinc cégei nyerték el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink