Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-27 10:21:00

Milliós év végi jutalmakat kaptak az államtitkárok

Több minisztériumban is busás jutalmat vihettek haza az államtitkárok, volt, aki kéthavi illetményének megfelelő összeget kapott.

Milliós év végi jutalmakat kaptak az államtitkárok

A Blikk azt írja, a legjobban Rogán Antal államtitkárai jártak, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál ugyanis összesen kéthavi illetményüket kapták meg jutalomként, vagyis 2,6 millió forintot, így ennyit kapott Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes is.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri kétmillió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit.

Az Igazságügyi Minisztériumban miniszteri elismerő oklevél címen egyhavi miniszteri illetményt, tehát 1 944 000 forintot kapott négy államtitkár, köztük Völner Pál fideszes képviselő.

A Pénzügyminisztériumból csak Banai Péter Benő kapott jutalmat, szintén egyhavi miniszteri fizetést. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban egyhavi államtitkári illetményt, tehát 1,3 millió forintot kaptak az államtitkárok.

Az Agrárminisztériumban 1,15 millió forintot kaptak, amiből 850 ezer motivációs elismerés és 300 ezer forint Szép-kártya. Az Emmiben egymillió forintot kaptak az államtitkárok, ahogy Kásler Miklós is.

 

 

A Blikk nem talált jutalomra utaló nyomot a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium nyilvántartásaiban, a Miniszterelnöki Kabinetiroda annyit válaszolt a lapnak, hogy a jogszabály alapján osztottak jutalmat az államtitkároknak.

A lap emlékeztet arra, hogy a rendőrök év végén bruttó 500 ezer forintos jutalmat kaptak. A mentősök pedig még ennyit sem: a szokásos, kollektív szerződésben 37 240 forint volt rögzítve, ebből valakinek csak a felét, másnak 4500 forintot utaltak el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink