Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-26 19:43:00

Dézsi Csaba András nyerte a győri időközi polgármester-választást

23 932 szavazatot kapott, azaz 56,14 százalékkal nyert Dézsi Csaba András a győri időközi polgármester-választáson. A 100 százalékos feldolgozottság szerint az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs 16 646 voksot kapott (39.05%).

Dézsi Csaba András gratulált a férfi vízilabda válogatottnak, hogy megnyerték az Európa-bajnokságot. Megköszönte a győri polgárok bizalmát, mert rendkívül fontos nap volt ez Győr város életében. „Eldőlt, hogy a város tovább fejlődik, vagy elindul a lejtőn” – mondta a megválasztott polgármester.

Szerinte a döntés egy felelős döntés volt a győri polgárok részéről, mert nem pártszimpátia alapján döntöttek, hanem a munkára szavaztak.

Pollreisz Balázs a sajtótájékoztatóján jelentette be vereségét. Arról beszélt, hogy egy demokratának el kell fogadnia a választók döntését. 

Az ellenzék közös jelöltje felhívta Dézsi Csaba Andrást, gratulált neki, felajánlotta a megválasztott polgármesternek, hogy a városért hajlandó vele együtt dolgozni.

Majd megköszönte azoknak, akik rá adták a szavazatukat.

A Fidesz közleményben mondott köszönetet mindazoknak, akik vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták.
„Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki” - írják.

Az október 13-ai választáson egyébként Borkai Zsolt 19 308 szavazatot kapott, 44,32% százalékon végzett, míg az ellene indul Glázer Tímea 18 662 szavazattal maradt le mögötte. 

A részvételi adatok egész nap kisebbek voltak, mint októberben, délután 18.30-kor  41,24 százalékon állt, míg októberben ez az arány 43,09 volt.

Győrben reggel 6 óra óta járultak az urnákhoz a helyiek, akik időközi választáson dönthettek arról, hogy ki legyen a város első embere.

A Borkai-botrány

Az októberi önkormányzati választáson megválasztott Borkai Zsolt, november 8-án mondott le városvezetői posztjáról, miután az Ördög Ügyvédje blog arról írt: a győri polgármester Rákosfalvy Zoltán ügyvéd társaságában magánrepülőgépen utazott Dubrovnikba egy jachtkirándulás kedvéért, ahol prostituáltakkal, itallal és kokainnal mulatta az időt. A blog szerzője a kábítószer-fogyasztás mellett korrupcióval is megvádolta Borkai Zsoltot, de ezekre bizonyítékot nem mutatott be.

A politikust a Heti Napló stábja érte utol. „Ne haragudjon, nem nyilatkozom. Jó, tehát örülök, hogy élek, úgyhogy nem foglalkozom többet politikával. Viszontlátásra, úgyhogy köszönöm szépen” – mondta Borkai Zsolt.

A kormánypártok színeiben Dézsi Csaba András indult, míg az ellenzéki összefogás támogatásával Pollreisz Balázs. Rajtuk kívül Hajnal János és Kirchfeld Mária függetlenként mérettették meg magukat, az Összefogás Győrért Egyesület nevében Balla Jenő, a Mi Hazánk Mozgalom színeiben pedig Géber József is szerepelt a szavazólapon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink