Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-24 15:02:00

Toroczkai László brutálisan beleszállt Jakab Péterbe

"Az elején még lehetett minket azzal kábítani, hogy taktikai okok miatt fognak össze Vonáék a balliberális pártokkal, de most már egy nyílt összefogásról van szó, amire Jakab Péter a garancia" - mondta Toroczkai László a a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Ha az Európai Unió azt szeretné, hogy ne legyen illegális bevándorlás, akkor nem létezne – fogalmazott a lapunak Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Ásotthalom polgármestere. A politikus szerint a Jobbik a történelem legrútabb árulását követte el, a gyöngyöspatai ítéletet pedig ebben a formában nem lehet elfogadni.

– Mint a Jobbik egykori emblematikus politikusa, miként értékeli, hogy egy eredetileg antigyurcsányista mozgalom nyíltan szövetkezett a DK-val?

"Minden idők legdurvább árulását követte és követi el jelenleg is a Jobbik, amely azonban sohasem volt egyenlő azzal a nemzeti radikális táborral, amit 2010 előtt nem Vona Gábor jobbikos exelnök épített fel, hanem mi, akik a balliberális kormányok alatt folyamatosan az utcán voltunk. Szegeden 2009-ben volt egy sajtótájékoztatóval egybekötött találkozó, amit én hívtam életre, s ahová elhívtam a Jobbik elnökét, Vona Gábort, a Magyar Gárda akkori főkapitányát, Kiss Róbertet, Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg vezetőjét és Zagyva György Gyulát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom akkori elnökét. Ott kötöttünk szövetséget, a nemzeti radikális tábor szövetségét, és ott döntöttünk úgy, hogy Vona Gábor kezébe adjuk a parlamenti képviseletet, azonban Vona Gábor és köre elárulta a nemzeti mozgalmat. Ez kenyértöréshez vezetett 2018-ban, de valójában 2017 végétől vált a Jobbikon belül belső háborúvá. Ugyanakkor jómagam már 2016-tól több alkalommal is megütköztem az akkori pártelnökkel, például az ásotthalmi burkarendeletünk miatt nyíltan is szembekerültünk egymással."

- Tehát voltak előzmények, de mi az, ami a végső törést okozta?


"Vitathatatlanul 2017 végén, amikor Vona Gábor bejelentette: ő a Momentummal és az LMP-vel együtt tudja elképzelni a kormányzást. Ekkor derült ki számomra, a történelem legrútabb árulását követte el a Jobbik.


Arra volt már példa, hogy valaki szembefordul a vezetővel, de hogy valaki azzal az eszmével, azokkal az elvekkel azonosuljon, ami ellen harcolt, ami ellen létrejött, olyat eddig még nem láttunk. Leszámítva talán egy-két mezei kisnyilasból verbuválódott kommunistát. A Jobbik esetében viszont a teljes vezérkar – egy-két kivétellel, akik velem tartottak – lázadás nélkül tűrte ezt a nemzetáruló fordulatot. Nem véletlenül fogalmaztam korábban úgy, hogy a Jobbik a történelem Hegedűs hadnagyává vált. A Mi Hazánk Mozgalomnak ezért az első és legfontosabb történelmi küldetése, hogy megmentse, ami menthető a nemzeti tábor számára mindabból, amit a Jobbik, mint ennek a tábornak egy ideig a parlamenti képviselete, megjelenített. Azért ne feledjük azt sem, ez a tábor – amihez én is tartoztam, amely nem a parlamenti bársonyszékekért harcolt az utcán 2006 és 2010 között – juttatta a Jobbikot olyan lehetőséghez, mint például a milliárdos állami párttámogatás, amit sikerült ellopnia a pártvezetésnek a tiszta szándékú, nemzeti gondolkodású magyar emberektől, így nincs is lehetőség arra, hogy a nemzeti érzelműek médiumait, rendezvényeit, fesztiváljait finanszírozzák. Ehelyett vélhetően olyan felesleges és káros dolgokra, mint például Vona Gábor szánalmas videóblogjára megy a pénz, mert azt a kérdést eddig még nem tette fel senki: miből él lassan már két éve az exelnök?"

– Tisztújítás előtt áll a Jobbik. Folytatódik a párt gyurcsányosítása?

"Mindenféleképpen. Akik a Jobbikban maradtak politikusként, azok olyan szinten sározódtak be, hogy őket a Mi Hazánk Mozgalom már nem venné át. Az elején még lehetett minket azzal kábítani, hogy taktikai okok miatt fognak össze a balliberális pártokkal, de most már egy nyílt összefogásról van szó, amire az a Jakab Péter a garancia, aki Gyurcsány Ferenccel együtt esküt tett a Parlament lépcsőjén, aki garancia arra is, hogy a még megmaradt nemzeti elkötelezettséget is kiirtják a Jobbikból. Ha január 25-én nem Jakabék, hanem Szávay Istvánék nyernek a tisztújításon, akkor folytatódik az a színjáték, hogy néha próbálnak nemzeti húrokat is megpendíteni, közben a színfalak mögött a ballibekkel osztozkodnak."

– Ön személyesen is szembesült a gyurcsányista terrorral. Mit tud tanácsolni a most felnövekvő, 2022-ben az urnák elé járuló fiataloknak, akiknek már történelem a balliberális pártok kormányzása?

"Rendkívül fontos kérdés. Jómagam is sokat gondolkodtam azon, hogy egyrészt Gyurcsányék részéről folyamatosan zajlik egy történelemhamisítás 2006-tal kapcsolatban, másrészt pedig a Fidesz – amely magát nemzeti pártnak nevezi – regnálása alatt felnőtt egy generáció, amely nem tudja, mi történt 2006-ban, nem emlékszik arra, milyen egy balliberális kormány idején Magyarországon élni. Számukra a fiatalkori lázadás csak Orbán Viktorral szemben fogalmazódhat meg, és ezzel azt is gondolja, hogy a nemzeti oldal ellen lázad. Azonban itt van a Fideszen kívül egy másik jobboldali párt, a Mi Hazánk Mozgalom, amely nem volt részese ennek az egy évtizede regnáló hatalomnak, de annál inkább részesei voltunk és vagyunk a balliberálisok elnyomásának, hiszen minket jelenleg is brutális cenzúra sújt például a Facebook részéről is. Így azt gondolom, ebben a kérdésben nekünk, személy szerint nekem van felelősségem, mert 2006-ban, a tévészékház ostromakor én vezettem a televízióhoz a tömeget. Tehát nekem el kell magyaráznom, pontosan mi és hogyan zajlott akkor. Amikor azt látom, hogy Gyurcsány Ferenc beszél 2006-ról, mikor a DK elnöke videóblogol fiataloknak, akkor azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc hazugságaival szemben nekem kell fellépnem. Ezért is írok könyvet A tévéostromtól a végvárig címmel, illetve elindítottam YouTube-csatornámat is, melyekkel szeretnék üzenni a fiatal nemzedéknek."

A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink