Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-24 09:19:00

Index: a Fidesz-vezérkar már 2018-ban tudott Borkai szexvideójáról

Az Index azt írja: bő egy évvel az önkormányzati választás előtt a Fidesz vezérkara már tudott a Borkai-videó létezéséről.

Index: a Fidesz-vezérkar már 2018-ban tudott Borkai szexvideójáról
Borkai Zsolt, Győr polgármestere, fotó: MTI

Az Index arról is beszámol, hogy a videót többször is eladhatták, de az biztos, hogy egy diósdi férfi tízmillió forintot kapott érte. A pénzt Borkaiék dobták neki össze, az ügyletet Rákosfalvy Zoltán egyik ügyvéd partnere papírozta le.

Az Index úgy tudja: Borkaitól egy évvel az önkormányzati választás előtt kért találkozót Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója Molnár Ágnesen, a Fidesz soproni országgyűlési képviselőjén keresztül. A találkozóra Gyirmóton, az Aranyhal étteremben került sor, mindössze 3-4 percben.

Ennek során – írja az Index – Kubatov a fideszes vezetésű város ekkor még teljhatalmú urának számító Borkai tudomására hozta, hogy van egy videó, amin ő és városszerte ismert barátai láthatók, amint egy hajón szexelnek. Kubatov az Index szerint arról is beszélt, hogy az önkormányzati választási kampányban valószínűleg előkerül majd a felvétel, de hozzátette: ez magánügy, sem Borkai politikai karrierjére, sem a Fideszre nem jelent veszélyt. Az Index szerint a pártigazgató a polgármester értésére hozta azt is, hogy az ügyet neki kell valahogyan rendeznie. (Az Index állításaival kapcsolatban az atv.hu kereste Kubatov Gábort, amint válaszol, frissítjük a cikket.)

Póczik Józseffel készült interjúnkat itt tekintheti meg:

 

Az Index cikkéből az is kiderül, hogy Borkai Kubatovtól tudta meg, hogy videófelvétel is létezik – a polgármester addig csak fotókat látott az adriai orgiáról. Az Index a fenti részleteket azután rakta össze, hogy tudomására jutott, milyen vallomást tett az ügy néhány érintettje a rendőrségen, amikor a Borkai megbuktatásához vezető szexvideó ügyében zsarolás miatt eljárás indult.

A lap beszámolt arró, is, hogy 2018 májusában, a pünkösdi hosszú hétvégére Győr egyik milliárdos vállalkozója, Somogyi János vállalkozó foglalta le egy katamarán jachtot Horvátországban. Somogyi – írja az Index – nemcsak egy a jól menő győri vállalkozók közül, hanem annak a szűk baráti társaságnak az egyik tagja, akik az elmúlt másfél évtizedben szabályosan maguk alá gyűrték az ország egyik leggazdagabb városát, kiszorítva mindenkit, aki nem a slepp tagja.

A hajós bulira eljött két lány, egy székesfehérvári ikerpár is – folytatódik a cikk. A lányoknak senki nem mondta, hogy tilos mobilozni, amit bő másfél évvel később Borkai a rendőrségen tett tanúvallomásában már hibának nevezett az Index szerint.

A jachton a győri polgármesteren, valamint Rákosfalvyn és Somogyin kívül a bulira mások is eljöttek: olyanok, akiket ez a kör „befogadott”, és éppen ezért a Borkai-éra haszonélvezőinek számítottak – írja az Index. Köztük volt a lap szerint Neumann János, annak a Kultúrmérnök Kft.-nek a tulajdonosa, amely sorra nyerte a közbeszerzéseket, vagy éppen Szabó Ervin győri vendéglátós. A résztvevők nem tudták, hogy az egyik jelen levő lány felvételeket készít. Azt, hogy ezzel ki bízta meg, a rendőrség feladata lesz kideríteni, de a gyanú szerint a győri F. Gábor és a felesége – írja az Index, amely szerint F. korábban egy családi elszámolási vita miatt neheztelhetett Rákosfalvyra.

Az adriai hajóút után, 2018 júliusában egy férfi egymás után többször hívta Borkai titkárságát a városházán, ám nehezen jutott a közelébe.

Az Index szerint a férfi addig-addig győzködte Borkai kolléganőit arról, hogy a téma, amiről beszélni akar, rendkívül fontos, hogy végül bekapcsolták neki a polgármestert. Amikor bemutatkozott, Borkai egyből tudta, kicsoda, hiszen Póczik József egykori válogatott focistát sokan ismerik szerte a városban, régen mindketten az ETO sportolói voltak.

Póczik a polgármester értésére adta, hogy tényleg fontos ügyben kell beszélniük. Borkai végül nagy nehezen belement, hogy összefussanak a városházával szemben, a Rába hotelnél. Itt Póczik elővett néhány fényképet, melyek a pünkösdi hajóút során készültek, és Borkaiban ekkor, a szexképeket nézve tudatosult először, hogy bajban van – írja az Index, amely szerint Borkai legmegbízhatóbbnak és legokosabbnak tartott barátjához, Rákosfalvy Zoltánhoz fordult, neki szólt először a képekről. A lap szerint Borkai sokkos állapotba került, de még inkább bepánikolt, amikor hónapokkal később az Aranyhal étteremben Kubatovtól a videó létezéséről is értesült, valamint arról, hogy mindez az önkormányzati választási kampányban előkerülhet.

Az Index szerint 2019 tavaszán már Kósa Lajos is arról beszélt, hogy tud a videóról, mi több, látta is azt, de például Kocsis Máté is tudott a problémáról. Az Index megkeresésére Kocsis elismerte: neki 2019 tavaszán, egy győri rendezvényen Borkai maga mondta el, hogy van valami nőügy, ami a választási kampányban előkerülhet, de részleteket erről a polgármester nem osztott meg vele.

Az Index kereste Kósa Lajost is, aki Borkai vallomása szerint már tavaly tavasszal azt mondta neki, hogy látta is a felvételt, de a politikus egyelőre nem reagált a megkeresésükre. Az Index állítása szerint Borkai a rendőröknek tett tanúvallomásában arra utalt, hogy Orbán Viktor is tudott a felvételről, legalábbis amikor egy alkalommal Kubatovval a Fidesz budapesti székházában találkozott, a pártigazgató azt mondta neki, hogy a „főnök” szerint ami történt, magánügy, és nyugodjon meg, mert ha az önkormányzati választási kampányban nyilvánosságra kerül a téma, az nem jelenik meg a jobboldali médiában.

Eközben – folytatódik az Index cikke – Rákosfalvy azon dolgozott, hogy kiderítse, kinél vagy kiknél lehet az eredeti felvétel, és megakadályozza, hogy az nyilvánosságra kerüljön. Többek között a győri Puska Péter segített neki ebben, aki a botrány kirobbanása után Póczik személyén keresztül a Gyurcsány Ferenc vezette DK irányába terelte a szálakat.

Azt az Index szerint sem Borkai, sem Rákosfalvy nem állította a vallomásában, hogy a volt labdarúgó pénzt kért volna a képekért. Ezt csak egyetlen tanú, Puska állította eddig, aki a Póczikkal folytatott telefonbeszélgetéseit rögzítette is. A választási kampány előtti időszakban Rákosfalvyék kapcsolatba tudtak kerülni egy Busa gúnynéven emlegetett diósdi férfival, J. Zoltánnal, akinél bizonyosan ott volt a felvétel, és aki azt állította nekik, hogy a nála lévő anyag az eredeti.

 Busa tizenkétmillió forintot kért a felvételért. Rákosfalvy engedett a zsarolásnak, de kétmillió forintot lealkudott, így a diósdi férfi végül tízmillió forintot kapott. A pénzt a hajóút résztvevői dobták össze, fejenként 1,6 milliót fizettek. Mindenki, így Borkai is fizetett.

A tranzakcióról szerződés is készült, ami az Index szerint valójában egy, a videó felhasználási jogával kapcsolatos megállapodás volt, és amelyet a Rákosfalvy Ügyvédi Iroda istállójához tartozó egyik ügyvéd, dr. Szűcs Mária ellenjegyezte. A megállapodás szövegében J. Zoltán mint a felvétel „szerzője” van feltüntetve.

Az Index szerint amikor Borkai megtudta, hogy másnap meg fog jelenni a szexvideót nyilvánosságra hozó Ördög ügyvédje blog, épp teniszezett. Amikor végzett, látta, hogy rengeteg nem fogadott hívása van. Molnár Ágnes regionális pártigazgató és Kubatov is próbálta elérni. Visszahívta Kubatovot, aki Borkai vallomása szerint ekkor mondta el neki, mire számítson. Ne csak a szexvideó megjelenésére, hanem arra is, hogy a korrupciós ügyek is terítékre kerülnek majd.

Az Index szerint az Ördög ügyvédje blog mögött egy csapat áll, Borkaiék kicsinálása pedig nem ellenzéki ármánykodás, hanem egy inkább a jobboldalhoz sorolt kör bosszúja. Azt is többen tudták már ekkor, hogy a felvételek a pünkösdi hajóút óta többször gazdát cserélhettek. Így kerülhettek éppúgy az alvilág kezére, mint olyan sértődött, gazdag nagyvállalkozók birtokába, akik régóta fenték a fogukat Rákosfalvyra és körére.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink