Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 14:40:00

Dúró Dóra négygyerekes anyaként mondta el véleményét a Norbi-ügyről

Dúró Dóra Facebook-oldalán reagált Schobert Norbi napokban elhangzott kijelentésére.

 

„Bármilyen dimenzióban belerúgni egyébként is depresszióval küzdő édesanyákba, akiknek a testi önképük megváltozik, aljas és tűrhetetlen” – kezdi Facebook bejegyzését a Mi Hazánk képviselője.

Hozzátette: „a szüléssel és szoptatással megváltozik az evés, ivás, alvás, mozgás és a szexualitás is.”

„Ugyanakkor akik most felháborodtak Norbi kijelentésén, gyakran az ő szavait igazolják vissza”

Szerinte nagyon sok férfi értelmezi, a nőt elsődlegesen a szexualitás dimenziójában, ami nem a nők hibája, pláne nem az anyáké.

„Saját tapasztalatom is ugyanakkor az, hogy kb. minden tízezredik "nagyon csinos vagy, Dóri" mondatra jut egy "csodállak azért, mert négy gyermeket nevelsz". De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az egymillió ember, aki lájkolja Palvin Barbinak azt a képét, amin egy másik modellnő fenekét simogatja? Ők vajon lájkolnak anyukás képeket is? Kötve hiszem. Ott elmarad az elismerés, mélyítve az önbizalom hiányát” – írja Dúró Dóra.

Szerinte a házasság más dolog, a családtagjait feltétel nélkül szereti az ember, akármilyenek is. De a törődő szeretet próbál változtatni: pl. a gyerekeinket akár az ellenkezésükkel szemben is elvisszük mozogni.

„Szeretjük őket úgy, ahogy vannak, mégsem hagyjuk elhízni őket” – írja Dúró.

A Mi Hazánk ezért támogatja a mindennapos testnevelést is. Szerinte a férfiaknak és a politikának is mindent meg kellene tennie azért, hogy az anyák önbecsülése visszatérjen a szülés után akár azzal, hogy van lehetőségük én-időre, mozgásra.

„Ehhez a férfiak támogatása is kell, pl. az apák gyermeknevelésben betöltött szerepének növelésével. Szerencsés vagyok, mert az én férjem pl. már több mint ötezerszer pelenkázta gyermekeinket; a hasonlók miatt jut időm és erőm nekem minden este a mozgásra”

– véli a képviselő.

„Az Eurostat felmérése szerint a lakosság 53%-a saját bevallása szerint sosem mozog”
Dúró Dóra szerint bőven lenne teendő, de az ilyen „bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el sajnos”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink