Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 18:12:00

Így mondott le mandátumáról a fideszes képviselő

Lemondott minden tisztségéről és a párttagságát is felfüggesztette Turcsány László salgótarjáni fideszes képviselő, aki egy baleset áldozatáról posztolt kegyeletsértő fotót közösségi oldalán. Azt mondta Híradónknak: helytelenül cselekedett, és levonta a morális tanulságokat. A fideszes önkormányzati képviselő lemondása miatt Salgótarjánban időközi választást kell kiírni.

 

Egy fiatal nőt gázolt el egy furgon Salgótarjánban, majd az áldozatot cserbenhagyva elhajtott.

Turcsány László a Fidesz önkormányzati képviselője a helyszínen fotókat készített az áldozatról, és ezt megosztotta közösségi oldalán. Ezeket a fotókat később törölte.

Délelőtt jelentette be a képviselő, hogy minden pozíciójáról lemond.

„Az elmúlt napok eseményeinek, átgondolása után úgy döntöttem, bejelentem a város Fidesz elnökségének a frakció vezetői lemondásomat, a frakcióvezetői pozícióm lemondását, felfüggesztettem a párttagságomat, és bejelentettem a polgármester úrnak az egyéni képviselői mandátumomnak a lemondását„

- mondta Turcsány László, lemondott képviselő.

Turcsány László Facebook posztjában egyszer már lemondott mandátumáról, de ezt a bejegyzését törölte. Hétvégi híradónkban még csak bocsánatot kért a családtól. A helyi Fidesz frakcióvezetője akkor azt mondta csak a jó szándék vezérelte.

„Sajnálom, ha ezzel kegyeleti sérelmet okoztam, és elnézést kérek a családtól, csak a jó szándék vezérelt, ha csak lehet meg tudjuk állapítani a balesetben elszenvedett személy személyazonosságát”

– nyilatkozta a volt képviselő.

Turcsány László 2002-től volt aktív szereplője a helyi közéletnek. A közgyűlésének 2010-től volt folyamatosan tagja volt. A megüresedett hely miatt most időközi választásokat kell majd kiírni Salgótarjánban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink