Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 13:18:00

Kósával már egyeztetett Orbán Viktor

Orbán Viktor már egyeztetett Kósa Lajossal, ezt a Fidesz alelnöke posztolta a Facebook oldalán.

Kósával már egyeztetett Orbán Viktor

Kósa Lajossal már egyeztetett Orbán Viktor, “Debrecent érintő kérdésekről és a jövőbeni feladatokról” - ezt a Fidesz alelnöke posztolta a Facebook oldalán ma délelőtt. Debrecen azért is kiemelten fontos, mert tavaly decemberben jelentették be, hogy tavasszal kezdődik a BMW gyárának az építése.

Másrészt, Kósa volt a Fidesz kampányfőnöke az önkormányzati választáson, melynek eredményeinek ismeretében a fideszes politikus mondta ki elsőként másnap, hogy Budapest és több megyei jogú város elvesztése után október 13-án megszűnt a centrális erőtér.


A Fidesz nemrégiben tudatta, hogy a kormányzati ciklus felénél járva Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnökeként értékelő megbeszéléseket folytat a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével. A találkozókon szóba kerülnek az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az atv.hu-nak adott év végi nagyinterjújában a választókerületekkel kapcsolatban arra, hogy indokoltak-e a személycserék - a 24.hu írt arról, hogy 15-20 helyen lesz csere - azt mondta: miután 106 egyéni választókerületről beszélünk, olyan még soha nem volt és vélhetően nem is lesz, hogy ugyanaz a 106 ember induljon el két egymást követő választáson. Legutóbb is volt személycsere. De nincs döntés arról, hogy melyik választókerületben hol, ki induljon.

Gulyás Gergely az interjúban kérdésünkre azt is elmondta, az az indokolt – és ezzel így voltak a ’18-as választások előtt is –, hogy félidőben döntenek arról, hogy kik indulnak egyéni választókerületben. “Ezért a 2020-as évben is mindenkinek tudnia kell, hogy a Fidesz és a KDNP úgy számol, hogy ő az, aki az egyéni választókerületben a kormánypártokat a 2022-es választáson képviselni fogja” - mondta december végén a miniszter.

Ajánlom

További belföldi híreink