Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 08:47:00

Az ügyészség azt szeretné, ha Bróker Marcsi bűnügyi felügyelet alatt maradna

A Kun-Mediátor ügyben a vádlott bűnügyi felügyeletének fenntartására tett indítványt a fellebbviteli főügyészség.

Az ügyészség azt szeretné, ha Bróker Marcsi bűnügyi felügyelet alatt maradna

Közleményükben azt írják: esedékessé vált a vádlottal szemben elrendelt bűnügyi felügyelet indokoltságának felülvizsgálata, és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kényszerintézkedés további fenntartására tett indítványt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Kun-Mediátor ügyben 2017. június 2-án többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat D. Sándorné, vagyis Bróker Marcsi ellen. A vád szerint a nő több mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki több mint 1 milliárd forinttal károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt.

 

 

D. Sándorné a gyanúsítotti kihallgatását megelőzően külföldre távozott és ott közel másfél évig elrejtőzött annak érdekében, hogy kivonja magát a büntetőeljárás hatálya alól, kézre kerítésére a belize-i hatóságok közreműködésével került sor.

Az ügyészség emlékeztet, hogy a vád szerinti cselekményei jelentős tárgyi súlyúak, elítélése esetén hosszú tartamú büntetéssel kell számolnia. 

A nő 2016. év december 16. napjától letartóztatásban volt. Mivel annak tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én döntött arról, hogy a letartóztatás megszűnésétől a terhelt bűnügyi felügyeletét rendeli el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott eljárási cselekményen történő jelenlétének biztosítása, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a vádlott bűnügyi felügyeletének változatlan magatartási szabályok mellett történő további fenntartását indítványozta.

A kényszerintézkedés felülvizsgálatáról az arra hatáskörrel rendelkező Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink