Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-18 13:15:00

Gyurcsányéknak elegük lett, nekimentek a kormánynak

A BMW által közzétett információk szerint amióta a kormány támogatást ad a nagycsaládosok autóvásárlására, azóta hatszor annyi 7 üléses BMW-t adnak el Magyarországon. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Arató Gergely.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese azt is elmondta, a luxusmárka 7 üléses autója alapfelszereltséggel 8 millió forintba, átlagos felszereltséggel nagyjából 9-10 millió forintba kerül. “Ez kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy a kormány úgy alkotta meg ezt a kedvezményt is, hogy a legmagasabb támogatási összeget éppen a leggazdagabbak kapják meg.” - mondta Arató. A politikus kijelentette, a DK szerint ezt a támogatási formát úgy kellett volna megalkotni, hogy valóban azokat segítse, akik enélkül egyébként nem tudnák lecserélni a családi autót, és ne a leggazdagabbakat.

“A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz a magyar adófizetők pénzén nem rászoruló családoknak segít, hanem a leggazdagabb magyaroknak, hogy le tudják cserélni a BMW-jüket egy újra. Nem limuzinkeresztény luxustámogatásokra, hanem valódi családtámogatási rendszerre lenne szükség! Magasabb családi pótlékra, több bölcsődei férőhelyre, a gyerekorvoshiány megszüntetésére, és hosszan lehetne még sorolni.” - mondta Arató.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, ha tudjuk is, hogy az autóvásárlási kedvezmény nem kizárólag gazdag családokhoz jutott, az akkor is felháborító, hogy a magyar adófizetők pénzén 160 luxusautó megvásárlását segítette a kormány, autónként 2 és fél millió forinttal.

„Ha megkérdeznénk egy átlagos magyar családot, hogy mit tenne két és fél millió forint állami támogatással, valószínűleg nagyon kevesen mondhatnák azt, hogy új BMW-t vennének belőle. Pedig biztosan lenne helye ennek a pénznek a magyar családoknál.” - közölte Arató Gergely.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink