Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-10 15:12:00

Utolsó interjú: Gesztesi tele volt tervekkel

Gesztesi Károly utolsó rádiós interjúját a Hit Rádiónak adta, mely most a Hetek című hetilapban jelent meg. A művész halála előtt még tele volt tervekkel, két tévéfilmbe kezdett bele, rengeteg előadása volt. Azt mondta érzi, hogy hol a határ, de nem fáradhat el a közönsége miatt.

A beszélgetést december legvégén rögzítették, abban a hónapban a színművész már 25 előadáson volt túl. „Ha kicsit fáradtabbnak tűnik a hangom, az csak ezért van” – mondta.  
Tele volt tervekkel, az interjúban elmondta, hogy épp két tévéfilm próbafelvételébe kezdett bele, ami ha minden jól megy, leköti majd az idejét a jövőben.
 
Gesztesi mesélt a kedvenc filmes szerepéről is, ami a Szabadság szerelemben az edző volt. Elmondta, Andy Vajnát nagyon tisztelte, mert hatalmas profizmussal állt hozzá mindenhez. „Volt ott egy nem túl jó napom, amit ő megérzett. Reggel 6-kor a Sport uszodában forgattunk, és egy kézfogásból tudta, hogy valami nincs rendben. Hét perc múlva megjelent egy teával, és azt mondta, ezt idd meg, jobb lesz”.
 
A művész azt is elárulta, hogy élete egyik legnagyobb élménye, hogy nem csak a Shrek szerepére, de a Ryan közlegény megmentésének az egyik főszerepére is személyesen választotta őt ki Steven Spielberg, vagy ahogy fogalmazott: Spielberg tanár úr. „Azt is mondta, hogy nem tudja a figurámat, hogy hogy nézhetek ki, de imádja azt, amit én csinálok” – tette hozzá.
 
Arra a kérdésre, hogy érzi-e, hogy hol van a határ, amikor pihenni kell azt felelte igen, de nem szabad elfáradni. „Drága jó Salamon mondta, hogy ne fáradj el, hanem amit kaptál azt told ki az embereknek és általuk te is felfrissülsz. Ezt csinálni kell, főleg úgy, hogy meggyőződésem, hogy az Úr adta nekem azt az ajándékot, hogy bemegyek a színpadra, és egyszer csak elkezd a közönség nevetni. Ez a dolgom.”
 
A teljes interjú megtalálható az alábbi linken:

Húzós - Gesztesi Károly

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink