Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-10 19:01:00

Ujhelyi: Orbán Viktor csak festést, mázolást, tatarozást jelentett be

"Orbán Viktor plusz pénzt nem jelentett be az egészségügy számára, csak egy kis festést, mázolást, tatarozást" - ez Ujhelyi István véleménye a miniszterelnök tegnapi sajtótájékoztatójával kapcsolatban. A Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Híradónak azt mondta: "az, hogy addig másra nem lehet költeni, amíg nem festettek ki mindent, úgy is érthető, hogy nincsenek szakmai fejlesztések."

 

 

A kormány azt tűzte ki célul, hogy a szakdolgozókat és a nővéreket meg kell tartani, ezért januárban 14, novemberben további 20 százalékos béremelés lesz. Orbán Viktor jogosnak nevezte a betegek észrevételeit, hogy rossz állapotban vannak az egészségügyi intézmények, így a fejlesztési forrásoknál is hoztak egy döntést.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke mindennek örül, az ATV Híradójának ugyanakkor kifejezte aggodalmát is. "Ha komolyan vesszük azt a kijelentést hogy addig mással nem lehet költeni amíg nincs mindenki festve addig ez jelentheti azt hogy nincsenek szakmai fejlesztések én abban bízok hogy ez azt jelenti, hogy a már eldöntött egészséges Budapest fejlesztésen kívül nincsenek újak és azokat nem érinti" - jelentette ki Kincses Gyula.

Orbán Viktor a kórházak adósságáról is beszélt, ezzel kapcsolatban azt mondta, 2020-ban egyetlen kórház sem halmozhat fel semmilyen adósságot. Ujhelyi István szerint a miniszterelnöknek arról kellett volna beszélnie, hogy mennyi plusz forrást ad a magyar egészségügynek, és a kórházaknak, ahhoz, hogy ne legyenek adósságaik.

A szocialista Európai Parlamenti képviselőnek ugyanakkor van ötlete: szerinte kellene egy olyan  Európai program, amely minden tagállamnak kötelezővé tenné, hogy mennyit kell az emberek egészségi állapotára fordítani, és milyen minimális egészségügyi szolgáltatás az, ami mindenkit megillet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink