Itthon

Orbán: Lázár csak akkor térhet vissza a kormányba, ha visszaszerzi Hódmezővásárhelyt

ÉLŐ: Orbán Viktort kérdezzük
január. 10. péntek 0:00

Orbán 2021-től SZJA mentességet adna a 3 gyereket felnevelő anyáknak
január. 9. csütörtök 13:36

Orbán 2021-től életük végéi SZJA-mentességet szeretne adni azon anyáknak, akik 3 gyereket szültek és felneveltek - jelentette be a miniszterelnök, akinek állítása szerint a pénzügyminiszterrel vitája van, hogy ez megvalósítható-e. 

Orbán megszólalt Borkai ügyében
január. 9. csütörtök 13:29

Ha a választás előtt Borkai Zsolt visszalépett volna, Győrnek ma baloldali polgármestere lenne, így viszont döntési helyzetben maradtak a választók - reagált Orbán Viktor az önkormányzati választásra és Borkaira vonatkozó kérdésre. Hozzátette ugyanakkor: minden egyes elvesztett választásért neki magának is van felelőssége. Egyetlen dolgot tudok felhozni a mentségemre, hogy több helyen nyertünk, mint ahol veszítettünk - tette hozzá. 

Orbán Viktor a Brexitről
január. 9. csütörtök 13:19

Boris Johnsont a legbátrabb európai politikusok egyikének tartom - reagált Orbán Viktor a Brexittel kapcsolatos kérdésre. Szerinte elképzelhetetlen, hogy a maguk adottságaival a britek ne legyenek sikeresek az Unióból történő kilépést követően. Ha nekünk ilyen adottságaink lennének, már hol lennénk - tette fel a kérdést a miniszterelnök, aki ugyanakkor visszautasította, hogy Magyar- vagy Lengyelország közvéleménye euroszkeptikus lenne. Itt a legnagyobb az európai integráció támogatottsága az uniós országok közül - tette hozzá a kormányfő.

Orbán a keresztényüldözéssel szembeni fellépésről
január. 9. csütörtök 13:11

Titokban, de aktívan segítjük az üldözött keresztény közösségeket - mondta Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján. 

A miniszterelnök szerint komoly kérdés, hogy a külpolitikának értékalapúnak kell-e lennie, de ha igen a válasz, akkor a világ országainak kétharmadát kizárnánk a kapcsolati hálónkból. Ez nem elvek feladása, hanem külpolitika-csinálás - tette hozzá a miniszterelnök. 

Orbán nem vezetne egy konzervatív-zöld koalíciót
január. 9. csütörtök 13:06

, mert nagyon rossz véleménnyel van a hazai zöld mozgalmak jövőjéről, akiket kívül zöld, belül vörös görögdinnyének tart. 

Kurz koalíciós kísérletét inspirálónak és bátornak nevezi, és figyelemmel követi az ottani fejleményeket. Ez ugyanakkor az EPP jövőjére nem vet biztató fényt. A miniszterelnök szerint baj, hogy nincs kereszténydemokrata megalapozottságú természetvédelmi politika a Néppártban. 

Von der Leyennel, Tuskkal és Kurzzal beszél Orbán, mielőtt
január. 9. csütörtök 13:05

eldőlne, hogy marad-e a Fidesz a Néppártban - válaszolta a miniszterelnök az újabb, a Fidesz Néppárt-beli jövőjére vonatkozó kérdésre. 

Orbán Viktor: február 1-től ingyenesek Magyarországon a meddőségi kezelések
január. 9. csütörtök 13:02

A jövőben Magyarországon nem piaci alapon, hanem ingyenesen fog működni a meddőség kezelése - jelentette be a miniszterelnök, aki szerint tisztázni kell a beavatkozásokkal kapcsolatos bioetikai kérdéseket is. A kezeléseknek február 1-től ingyeneseknek kell lenniük - tette hozzá Orbán Viktor

Orbán a Mátrai Hőerőműről
január. 9. csütörtök 12:58

A Mátrai Hőerőmű zöldítése és életben tartása üzletileg nem racionális, de a politikában más szempontok is vannak, például 10000 ember munkahelyének fenntartása - reagált Orbán Viktor a hőerőmű sorsára vonatkozó kérdésre. 

Orbán: köszönöm, jól vagyok
január. 9. csütörtök 12:55

Köszönöm szépen, jól vagyok. A munkámat, amíg az emberek erre felhatalmaznak, folytatni fogom - mondta Orbán Viktor.