Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-08 19:25:00

Elégedetlen politikusok, akik változást sürgetnek a Fidesz politikájában

Lázár János után Navracsics Tibor is változást sürget a Fidesz politikájában. A volt uniós biztos szerint a következő egy évben eldől a Fidesz és a kormány sorsa. Navracsics úgy véli, sok múlik azon, hogy képesek-e a korrekcióra. A fideszes politikus az N1 TV-nek úgy fogalmazott: baj lehet a kormánypárt valóságérzékelésével, aminek egyik jele az önkormányzati választáson született váratlan eredmény.

 

Orbán Viktor már az önkormányzati választás éjszakáján jelezte, hogy nem elégedett az eredménnyel. Fideszes politikusok pedig az elmúlt 3 hónapban többször is arról beszéltek, hogy változtatnia kell a kormánynak.

Navracsics Tibor volt uniós biztos szerint a következő egy évben eldől a Fidesz és a kormány sorsa, sok múlik azon, hogy képesek-e a korrekcióra.

„Azt mindenki tudja, hogy az én gondolkodásom - hogy fogalmazzak - nem a mostani Fidesz gondolkodásának fő áramához tartozik. De ebből nem következik, hogy én valamilyen aktív politikai tevékenységet folytatnék”

– mondta Navracsics.

„Eljön még az Ön ideje a Fideszen belül?” – kérdezte a műsorvezető.

„Hát az ember mindig reménykedik, de nem vagyok benne biztos” – válaszolta az újdonsült kormánybiztos.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő közösségi oldalán úgy reagált: „Én nagyon karmolom a korábbi üzengetős helyett a sejtelmes, szomorú, kicsit sértett, kényszeredetten mosolygó és nagyon okos, de titokzatos új Navracsics Tibor szerepet. Ennyi.”

Lázár János nemcsak a miniszterelnök egyik kedvenc ételéről beszélt nemrégiben, hanem arról is hogy a Fideszben irányváltásra van szükség.

Egy interjúban azt mondta: Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni szavazóit sőt, mások bizalmát is megkaphatja. Azt is mondta: a Fidesz-szavazó nyugdíjast egyáltalán nem érdeklik a magyar gazdaság kedvező makro adatai, ha havi 85 ezer forintból él.

Ceglédi Zoltán politológus szerint a Fidesz inkább csak beszél arról, hogy változtatni kell.

„Általában letudja azzal, hogy kiszivárogtatja, hogy konszolidációra készülnek. Az elmúlt időszak politikája nem azt mutatja, hogy komoly változás történne. Azt látjuk például a kultúra területén, hogy a Fidesz bekeményít”

– véli Ceglédi,

„Mind Navracsics Tibor mind Lázár János kormánybiztos. Ha alapjaiban nem értenének egyet alapjaiban a Fidesz politikájával, akkkor nem lennének kormánybiztosok. Akkor mondjuk Hadházy Ákoshoz hasonlóan más pártot keresnének. Vagyis ők és más kritikusok is korrekcióról, apró változtatásokról beszélnek” – nyilatkozta Deák Dániel

A 21.század intézet vezető elemzője szerint a csütörtöki kormányinfón Orbán Viktor már bejelenthet a kormány politikáját érintő változásokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink