Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-08 05:20:00

Hamarosan új vezető kerül több fővárosi cég élére is

Már a jövő héten új vezetője lehet a Főkertnek, miután kiderült, hogy a budaörsi Fidesz egykori elnökének cége több éven keresztül készített tanulmányt évi 6 millió forintért a budapestiek parkhasználati szokásairól. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes Híradónknak azt mondta: hamarosan lezárul a BKK és Budapesti Gyógyfürdők Zrt. élére kiírt pályázat is.

Néhány hónappal az önkormányzati választások előtt jelentette be a Főkert vezérigazgatója Szabó József, hogy növelik a zöldterületet, újabb fákat ültetnek. Ekkor már több olyan tanulmányon is túl voltak, amiket a budapestiek parklátogatási szokásairól készítettek.

Az egyik felmérés olyan evidens megállapításokat tartalmaz, minthogy a budapestiek nagy része azért megy ki egy parkba, hogy sétáljon. Az is kiderült, hogy a megkérdezettek 23 százaléka azonban azért, hogy valakivel találkozzon, vagy, hogy részt vegyen valamilyen rendezvényen.

A Tüttő Kata főpolgármester-helyettes által posztolt, kézzel kiállított számla szerint az ilyen kutatásokért a budaörsi fidesz egykori elnökének cége 2006 végén több mint 3 millió 800 ezer forintot kapott a Főkerttől.

Nagy Sándor András cége ma már végelszámolás alatt áll, vagyis jogutód nélkül megszűnik. A cégjegyzékben szereplő e-mail címen már nem volt elérhető Nagy Sándor András. A közvetlen családtag sem árulta el az ATV Híradójának, hol dolgozik.

A Főkert vezérigazgatója Szabó József sem reagált híradónk megkeresésére. A főpolgármester-helyettes szerint nevetséges, hogy évekig több milliót kifizettek a budaörsi cégnek. Ezért is írtak ki pályázatot a Főkert élére, a felügyelőbizottság pedig eldönti,lesz-e feljelentés az ügyben.

„Le is zárult a beadás és ebben a jelenlegi vezérigazgató nincs benne. Ennek az elbírálása a héten fog megtörténni és minden jól megy jövőhétre lesz új vezérigazgató a Főkert élén"

- mondta Tüttő Kata. A főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy a Budapesti Gyógyfürdők Zrt-nél is pályázatot írtak ki a vezérigazgatói posztra, itt azt találták furcsának, hogy éppen a választás előtt kötöttetek egy 200 milliós médiavásárlási szerződést. Zajlik a pályáztatás a BKK-nál is.

A BKV vezérigazgatója optimista volt, szerinte a főváros új vezetése bízik benne. Ezt Tüttő Kata is megerősítette. Eddig egyébként a Főtáv és az FKV első emberét menesztették.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink