Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-04 09:25:00

Török Gábor: a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást

„Az önkormányzati választás a Fidesz helyzetének megítélésében hozta a legnagyobb változást, azt viszont túlzónak érzem, hogy az ellenzéki oldalon hurráoptimizmus uralkodik, a kormánypártban pedig válsághangulat jelent meg.” Ezt nyilatkozta a politológus a Népszavának adott interjújában.

Török Gábor: a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást
 

 

Szerinte nem veszítette el varázsát Orbán Viktor, és „nagy esélye van, hogy a helyzeten és a köpönyegén is fordítson egyet.” Hozzátette, hogy lehet hallani olyan véleményeket a párt csúcsvezetői körében, ha nem változtatnak, akkor a 2022-es választást is bukják. „És van egy nagyon erős törés a Fideszt irányító fővárosi csoport és az alapvetően az eredményeket hozó, a párt derékhadát képező vidéki politikusok között, akik szerint a központ nem látja, milyen helyben a véleményklíma” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a helyzeten Orbán Viktor tud-e változtatni, azt felelte, hogy amennyiben a Fideszben akarják a változást, úgy azt az év elején kell meglépni. „A leglátványosabb üzenet nyilván a személyi változás lenne” - részletezte. „Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek kulcsszerepe van ebben, ő szimbolizálja és fogja össze az Orbán Viktor köré kiépült vezetői kört. Vagyis, ha a miniszterelnök azt akarja kommunikálni, hogy megértette a változtatás szükségességét, akkor alapvetően Rogán Antallal és a csapatával lehet kezdeni a folyamatot” – tette hozzá.

A teljes interjút itt olvashatják el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink