Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-20 05:50:00

Két kisgyerek is végignézte, ahogy a mélykúti férfi halálra szurkálja barátnőjét

A fiatal férfi, miután megölte a nőt, magukra gyújtotta a házat. Közben a Pest megyei Pilisen pedig egy 65 éves férfi szúrt halálra egy nőt. A statisztikák szerint Magyarországon minden héten meghal egy nő párkapcsolati erőszakban.

 

 

Egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat szerdán éjszaka, Mélykúton. Nem sokkal később azonban mentők, rendőrök és fehér overálos nyomrögzítők is érkeztek. Az égő épületből egy férfit és egy nőt hoztak ki a tűzoltók. A nő már halott volt, de láthatóan nem a tűzben vesztette életét. Teste tele volt szúrt és vágott sebekkel.

Több helybéli szerint a pár egyébként a város másik szélén lakott, de összevesztek, és a lány ide menekült a testvéréhez, de a férfi utánajött, és megölte. A férfi a gyilkosság után magát is megszúrta, majd felgyújtotta a házat. A megölt nő testvére és annak kisgyerekei végignézték a brutális támadást, ők szerencsére ki tudtak menekülni az égő házból.

A rendőrök hajnalig helyszíneltek a házban, a tűzoltók pedig még délelőtt is ott voltak. A környékbeliek megdöbbentek a történteken. 

Ugyanezen a napon a pest megyei Pilisen egy 65 éves férfi halálra szúrt egy 39 éves nőt. A helyszínre mentőautó és mentőhelikopter is érkezett, de már nem tudták megmenteni a nő életét. A megyei rendőrségi szóvivő, Szabóné Berki Bianka híradónknak azt mondta: a férfi és a nő szóváltásba keveredett egymással, majd a férfi leszúrta a nőt. A tettest elfogták.

A férfi beismerő vallomást tett, a rendőrség kezdeményezte letartóztatását.

Magyarországon nagyjából 220 ezer nőt érint a párkapcsolati erőszak. Hetente egy nő bele is hal a bántalmazásba. Wirth Judit, a NANE Egyesület szakértője azt mondta, évek óta figyelik az ilyen halálesetek számát, ahol a párkapcsolati erőszak gyilkossággal végződik, és

bár az erre vonatkozó adatok nem teljesen pontosak, de ez valahol 50 körül van évente.

A nők mellett a gyerekeket is érinti a párkapcsolati erőszak. Az elkövető általában bosszút akar állni volt partnerén a gyerekgyilkossággal. Magyarországon havonta egy gyerek hal meg ilyen körülmények között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink