Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-18 12:13:00

Felmerülhet a bíróság felelőssége a győri családirtási ügyben

Egy, a kormány elé került jelentésből az derül ki, hogy a bíróság annak ellenére engedélyezte a korábban feleségét brutálisan bántalmazó férfi szabadlábra helyezését, hogy a bv. pártfogó felügyelő valamint a bv. intézet annak engedélyezését nem javasolták.

Felmerülhet a bíróság felelőssége a győri családirtási ügyben

Az Origo azt írja, a szakértők szerint összességében megállapítható, hogy a volt fogvatartott feltételes szabadságra bocsátásának törvényi akadálya nem volt, viszont a büntetés-végrehajtási intézet nem javasolta a férfi szabadon engedését, mivel a jelentés szerint 

"a sikeres reintegráció megvalósulása érdekében különösebb aktivitást nem mutatott, tanulmányokat nem folytatott, továbbá rendelkezett érvényben lévő fegyelmi fenyítéssel".

Az origo szerint nem volt új pszichológiai szakvélemény sem a férfi ügyében, a régiben pedig az szerepelt, hogy a férfinak beszűkült tudatállapota volt.

A férfi Győrben megölte két gyermekét, majd nem sokkal később saját magával is végzett. Később kiderült, hogy ő volt az, aki korábban kalapáccsal támadta meg a feleségét. Emiatt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte, jó magaviselete miatt azonban pár hónapja szabadult. Két gyerekét akkor ölte meg, amikor nála voltak láthatáson.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink