Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-17 16:40:00

Szívszorító: Presser Gábor először mesélt az LGT feloszlásáról

Zenéiken generációk nőttek fel, a zenekar tagjai azonban nem csak az örömöt, de a legnehezebb pillanatokat is együtt élték meg az elmúlt több, mint 50 évben.

Szívszorító: Presser Gábor először mesélt az LGT feloszlásáról

Presser Gábor szerint a legszívfacsaróbbak azok az élethelyzetek voltak, mikor örökre búcsút kellett venniük egy-egy zenésztársuktól. Mikor 2016-ban Somló Tamás távozott az élők sorából a zenekar tagjai úgy érezték, nincs tovább - írja a Blikk.

„Volt egy ötödik tagunk, Marosi Andris, aki jogászként mindig megpróbálta rendbe tenni a zenekar életét, erre sokszor volt szükségünk. Mikor Tomi temetése után pár nappal összejöttünk, hogy elintézzünk néhány dolgot Karácsony János egyszer csak azt mondta: nincs tovább, ez így nem mehet. Mi csak ültünk, Andris kiment – szerintem sírt – és csak néztük egymást, hallgattunk. Nem tudtunk megszólalni, de tudtuk: nem tudunk és nem akarunk már játszani semmit, Tomi nélkül”

– árulta el a 95.8 Sláger FM-en Presser Gábor, aki nem intett végleg búcsút az LGT daloknak.

„Ez nem jelenti azt, hogy külön-külön ne játszanánk LGT dalokat. Tiszteletlenség lenne a múltunkkal és a közönséggel szemben is, ha azt mondanám, hogy ezek a dalok nem eljátszhatóak. Viszont mi, együtt, a zenekar tagjai, mi nem tudjuk már őket úgy játszani, ahogy egykor”

– vallotta be Presser Gábor, hozzátéve: nem lát abban semmi kivetnivalót, ha eg yilyen helyzetben egy zenekar úgy dönt, új taggal folytatja tovább. Az LGT-nek azonban, ahogy ő fogalmazott, "nem így álltak a csillagok".

„Mi ezt nem tudjuk megcsinálni és ez nem valami patetikus dolog, ez egy őszinte és igaz mondat volt Karácsony Jánostól, amivel mind egyetértettünk”

– mondta el Presser.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink