Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-12 09:07:00

Ma délután 3 óráig kell a kormánynak megmagyarázni Kovács twitterözönét

Varga Juditék már kedden, a brüsszeli magyar meghallgatáson bocsánatot kértek Kovács Zoltán twitterezése miatt - nyilatkozta a luxemburgi külügyminiszter a Politico amerikai portálnak. A magyar kormánynak a ma kezdődő EU-csúcs előtt kell írásban magyarázatot adnia.

Ma délután 3 óráig kell a kormánynak megmagyarázni Kovács twitterözönét
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, fotó: MTI

Sokkolta kedden Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő folyamatos twitterezése és “Soros-kórusozása” a brüsszeli diplomatákat a magyar meghallgatáson.

A Politico azt írja Jean Asselborn nyilatkozata alapján, hogy a luxemburgi külügyminiszternek már “tele van a hócipője azzal”, hogy Budapest csakis a nemzeti érdekeket hajlandó fontolóra venni.

DeAsselborn elárulta: a magyar delegáció kedden már bocsánatot kért az ülésteremben, amiért Kovács Zoltán szabályellenesen Twitteren végigközvetítette a tanácskozást. De itt már olyan szintű ellentétekről van szó, melyek sokat ártanak a kétoldalú kapcsolatoknak, és a vita még élesebbé válik szerinte.

Ráadásul a 7-es cikkelyes magyar meghallgatásról, az Általános Ügyek Tanácsának az üléséről azért rekesztették ki a nyilvánosságot, nehogy egy tagországot nyilvánosan pellengérre állítsanak.

A ma kezdődő EU csúcson nagyfokú bizalomra lenne szükség, hogy az EU-tagországok dűlőre jussanak a következő hosszú távú költségvetésről.

A finn soros elnökség nevében Tytti Tuppurainen az ülés végén tartott sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte a magyar államtitkár fellépését, és közölte, hogy írásos magyarázatot várnak Budapesttől - ma délután 3 óráig. Az EU csúcs előtt vár írásos magyarázatot, bocsánatkérést Magyarországtól a finn miniszter.

Ajánlom

További belföldi híreink