Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 14:24:00

DK: A mai szavazás után több százezren eshetnek ki az egészségügyi ellátórendszerből

"A fideszes kétharmad ma többek között azt is megszavazta a parlamentben, hogy több százezer magyar embert kizárjanak a társadalombiztosításból, akik a későbbiekben csak úgy kapnának ellátást az állami egészségügyben, ha komoly összegeket fizetnek érte zsebből" - olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

"Ahogy azt a Fidesztől már megszokhattuk, most is azokba rúgnak bele, akik a legrosszabb helyzetben vannak" - írja a DK.

A párt szerint a döntés értelmében, ha valaki munkanélküli, háztartásbeli, esetleg tönkrement a vállalkozása, vagy nem tud elhelyezkedni a diploma után, és nem tudja 3 hónapig befizetni saját maga után a 7500 forintos járulékot, az elveszíti a jogosultságát az állami ellátásra.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint szégyellheti magát a magát nemzetinek és kereszténynek hazudó Fidesz, mert éppen most vették el több százezer magyar ember egészségügyi ellátását. Hozzáteszik:
a Fidesz úgy döntött, hogy az egészségügy mégis lehet üzlet, fizetniük pedig épp a legrosszabb helyzetben lévőknek kell. A DK szerint ezekért az emberekért minden politikai és morális felelősség a kormányon van.

"Ha valaki nem mer elmenni az orvoshoz attól félve, hogy nem fogja tudni kifizetni, és ezért meghal, azért a kormány és a Fidesz lesz a felelős" - zárul a közlemény.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink