Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-10 19:40:00

Orbán: Van fideszes érintettje a Boldog István-ügynek

A miniszterelnököt egy jobbikos képviselő kérdezte a fideszes Boldog István jobbkezének, a szintén fideszes Fehér Petrának letartóztatásáról. Orbán Viktor elismerte, hogy vannak fideszes érintettek az ügyben, azt azonban hozzátette: a kormánynak büntető-ügyekben nincs hatásköre.

 

 

„A kérdésem az, hogy leültek-e Boldog Istvánnal, ha nem is Cserkén a termálban, egy szál fürdőgatyában, de bármely körülmények között, és megkérdezték-e tőle, hogy mit szól ezekhez a vádakhoz. A választókerületünk egy emberként kérdezi öntől, mi lesz Boldog István sorsa?”

- ezt kérdezte a jobbikos Csányi Tamás a miniszterelnöktől az országgyűlés keddi ülésén. Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában erre úgy felelt, hogy a legfőbb ügyészt lehet kérdezni, de büntetőügyekben a kormány nem jár el.

„A kormánynak büntetőügyekben nincsen hatásköre. A bűnüldöző szervek teszik a dolgukat, ha jól értem az ön által fölsorolt esetek azt mutatják, hogy ezek a szervezetek dolgoznak. Amint az ügyeket lezárják, tudni fogjuk, hogy mi a valóság”

- jelentette ki a kormányfő.

Csányi Tamás azonban ezzel a válasszal nem elégedett meg, azt mondta: mind Boldog István, mind Fehér Petra "ezer szállal kötődik a Fideszhez".

„Fehér Petra a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt, most a törökszentmiklósi testületnek és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlésnek a tagjaként került előzetes letartóztatásba”

- szögezte le a képviselő. A miniszterelnök ezután megismételte, hogy a kormány nem nyomoz, nem folytat büntetőeljárást.

„Ami azt a kérdést illeti azonban, mert az már politikai természetű, hogy az érintettek között vannak fideszesek is, a válasz az, hogy igen. mint ahogy a folyamatban lévő ügyek egy részében pedig jobbikos képviselők, illetve jobbikos politikusok vannak érintve”

- válaszolta Orbán Viktor.

A miniszterelnök ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte a Jobbik az egyetlen párt, amelyet nyilvánvalóan megvásároltak, üzletemberek befolyása alá került, és a pártelnöknek még a közéletből is el kellett menekülnie.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink