Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-10 15:34:00

MSZP: Kerpel-Fronius szavahihetetlen, az együttműködés veszélybe került

A XIII. kerület egyik választókörzetében újra választást kell tartani, mert az egyik képviselőből, a Momentum politikusából Karácsony Gergely egyik helyettese lett, ez a poszt pedig összeférhetetlen az kerületi önkormányzati képviselőséggel.

MSZP: Kerpel-Fronius szavahihetetlen, az együttműködés veszélybe került

Az MSZP és a Momentum között azonban nincs egyetértés arról, melyik párt indítson jelöltet. Az Index azt írja, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor kedden sajtótájékoztatót hirdetett, és bemutatta az új jelöltet, miközben erről a portál információja szerint előzetesen nem egyeztetett az MSZP-sekkel. A momentumos főpolgármester-helyettes ezzel párhuzamosan a Facebookon azzal vádolta meg Tóth Józseféket, hogy nyomás alá helyezték korábban, hogy ne a Momentum jelöljön.

"Azt tartjuk fairnek és helyesnek, ha ebben a körzetben a Momentum állíthat jelöltet, ahogy eddig is"

- véli Kerpel-Fronius. A Momentum új jelöltje, a 28 éves Polyák Krisztina azt mondta: azért döntött úgy, a Momentum és "remélhetőleg az összellenzék jelöltjeként" elindul az önkormányzati választáson, mert kerületiként, valamint az EP- és önkormányzati kampányok során betekintést nyert a 9-es körzet nehézségeibe.

"Megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire. A mai napig biztosak voltunk abban, hogy tárgyalásos úton rendezni tudjuk a kialakult helyzetet. Ez a lehetőség a Momentum mai önkényes lépésével szertefoszlott"

– így kezdődik az angyalföldi MSZP közleménye, amivel Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bejegyzésére reagáltak.

Az MSZP közleménye szerint Kerpel-Fronius Gábor az önkormányzati választások előtt, a tárgyalások során többször kifejtette álláspontját, hogy 5 évre vállalja a képviselői megbízatást. Az önkormányzati választások után is többször elmondta, hogy nem lesz főpolgármester-helyettes. Az a tény, hogy a főpolgármester-helyettes a választást követő 1 hónap elteltével cserben hagyja választóit, megkérdőjelezi komolyságát, hitelességét

"A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet"

– szögezték le a szocialisták.

Azaz Kerpel-Fronius hiába írta azt, hogy az ellenzéki megállapodás értelmében szerinte a Momentum indíthat jelöltet a válaszkörzetben, az MSZP-sek ezt egészen máshogy gondolják.

Kerpel-Fronius 75 százalékos eredménnyel hozta októberben a körzetet, ami a XIII. kerületben nem kiugró eredmény. Amióta Tóth József a polgármester, ennyire simán nyeri az MSZP a körzeteket. Ha momentumos jelölt is indul az MSZP-s ellen, az ellenzéki győzelem akkor sincs veszélyben, viszont Tóthék helyi erejét ismerve szinte borítékolható a szocialista győzelem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink