Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 06:10:00

Már csak szerencsével foglalható szoba az ünnepekre?

Most tényleg teltház van a szállodákban, részben a hatnapos hosszú hétvégének köszönhetően is – erről beszélt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV Start című műsorban. Flesch Tamás a hazai turizmus hiányosságai között említette azt, hogy még a mai napig nincsen kötöttpályás közlekedés a reptér és a város között.

 

Változatlan a trend: a sütés-főzés helyett idén is egyre többen töltik szállodában a karácsonyi időszakot. Számos helyen már most teltház van, sőt, vannak olyan vendéglátóhelyek is, ahol már csak a várólistára veszik fel az érdeklődőket.

Ennek apropóján a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV Start című műsorban a hazai turizmussal kapcsolatban elmondta, hogy nagyjából 50-50%-ban oszlik meg a magyarok és külföldiek által foglalt vendégéjszakák száma Magyarországon.

A fővárosban inkább a külföldiek, míg vidéken inkább a magyarok vannak többségben – tette hozzá.

Bár a szobák drágábbak, Flesch Tamás elmondta, hogy ez rengeteg tényezőtől függ, hogy ki, mikor foglalt, voltak-e kedvezmények stb. Ebből adódóan az sem elképzelhetetlen – folytatta –, hogy december 24-én az egyik család feleannyiért száll meg egy helyen, mint a másik.

Ma már rengeteg helyen lehet szállást foglalni. Hogy a vásárló miből győződhet meg arról, hogy az a valóságot fedi, a szakember azt felelte, hogy bár vannak rizikók, ma már több olyan oldal van, ahol a korábbi vendégek kommentjei olvashatóak, és amelyek jó kiindulási pontot adnak.

A teljes teltház 90-95%-os kihasználtságot jelent, mert még az utolsó pillanatban is lehetnek lemondások, változtatások.

A hazai turizmusra kitérve azt mondta, Békéscsaba és környéke sokat fejlődött az utóbbi időszakban. A sztárvárosokban eközben, mint Eger és Hévíz, mindig teltház van, kiváltképp az ünnepeken. Hatnapos hétvégére sem emlékszik, ebből adódóan most tényleg ki lehet tenni a megtelt táblát. Csakúgy, mint Budapesten, ahol korábban csupán görög és orosz csoportok voltak jelen az ünnepek alatt, mára ez egy teljesen nemzetközi paletta lett.

Hogy van-e bármi, ami még jobbá tehetné a szakmájukat, azt felelte Flesch Tamás, hogy vidéken még több programra lenne szükség, míg Budapesten a kötöttpályás összeköttetést kellene megteremteni a repülőtér és város között, miközben a belvárost is rendbe lehetne tenni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink