Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-10 16:08:00

Kovács Zoltánt ki akarták küldeni Varga Judit és Palkovics László meghallgatásáról Brüsszelben

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az EU-tagállamok uniós minisztereinek tanácsülése közben Twitter-oldalán kommentálta az eseményeket, illetve sorosozott.

Kovács Zoltánt ki akarták küldeni Varga Judit és Palkovics László meghallgatásáról Brüsszelben

A Népszava tudósítása szerint Kovács Zoltánt távozásra szólították fel, miközben Varga Judit igazságügyi minisztert és Palkovics László felsőoktatásért felelős minisztert hallgatták meg.

Vargát a 7. cikk szerinti, a jogállamiság helyzetével kapcsolatos eljárás keretében hallgatták meg délelőtt a brüsszeli tanácsülésen. Kovács az amúgy nem nyilvános eseményt látszólag élőben közvetítette, valójában azonban hol országokat, hol minisztereket, hol az Európai Bizottságot gyalázta vagy épp sorosozta le.

Végül a lap szerint az EU féléves elnöksége nevében felszólaló finn miniszter, Tytti Tuppurainen írásban kért magyarázatot az elfogadhatatlan, az unió szabályait sértő magatartás miatt, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter pedig azt közölte, távozik, ha ezt Kovács nem teszi meg. Ekkor azonban már az államtitkár nem tartózkodott a teremben, ugyanis véget ért a meghallgatás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink