Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-10 09:04:00

Drágább lesz idén a bejgli, a dió ára megduplázódott

Nem drágul idén a ponty, a magyarok kedvenc hala, így karácsonykor nem kell több pénzt szánni a halászlére. A bejgli viszont drágább lesz, a dió ára ugyanis a tavalyihoz képest a kétszeresére emelkedett.

 

 A debreceni legnagyobb halboltban nem emelkedtek az árak tavalyhoz képest. A halgazdaság vezetője azt mondta, hogy idén is a ponty a legjobban keresett hal, de a prémium fajták is jól fogynak. Azok ára sem változott.

„Mi éves szinten 1500 tonna halat értékesítünk, és azt lehet mondani, hogy ennek a mennyiségnek a nagyjából a felét ebben az időszakban adjuk el, tehát közvetlenül a karácsony előtti időszakban. Ez természetesen összefügg a magyarok halfogyasztási szokásaival”

– mondta Simon Károly, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Hal tehát lesz és nem is kerül többe, mint tavaly. Várhatóan kevesebb lesz viszont az idén a diós bejgli az asztalokon, mivel a legfontosabb alapanyag ára jelentősen megemelkedett. Hollókőről is drágábban kerül a budapesti piacokra ez a csemege.

„A hollókői bejgli a diós bejgli nagyon híres, nagyon szeretik a vendégek, a vevők. Viszem a karácsonyi vásárba, a piacokra Budapestre. Most akkor egy picit drágább lesz, de lehet, hogy nem is kicsit, mert tavaly be tudtam szerezni a diót 2 ezer forintért, most meg csak 4000-4500 forintért tudom beszerezni” – árulta el Gondos Vilmosné, bejglikészítő.

A bejglisütő asszony azt mondta, hogy a diós bejglit a mákossal is nehéz lenne kiváltani, mert a mák ára is jelentősen emelkedett a tavalyihoz képest.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink