Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-08 19:10:00

Zaklatási vád az Újszínházban: A színészszakszervezet elnökét érintő vizsgálat indul

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező ismert színész lehet az érintett az újabb zaklatási ügyben, amely a HVG információi szerint az Újszínházban történt. Az ATV Híradónak a Színházi Dolgozók Szakszervezete azt az üzenetet juttatta el, hogy az elnöküket érintő bejelentés kivizsgálására etikai bizottságot hoztak létre. Ennek a szakszervezetnek Mihályi Győző az elnöke.

Zaklatási vád körvonalazódik az Új Színházban. Az eset még 2016 elején történt. Az érintett a HVG információi szerint a színház egyik állami kitüntetéssel is rendelkező színésze. A lap úgy tudja az esetet a dolgozó jelezte a főnökeinek, ám csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól, vagyis az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt.

Az ATV Híradó próbálta megszólaltatni a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt, ám nem értük el.

Ezután megkerestük a Színházi Dolgozók Szakszervezetét, akik a következő üzenetet küldték Híradónknak: „A SzíDoSZ az elnökét érintő bejelentés kivizsgálására etikai bizottságot hozott létre, amely első ülését december 9-én tartja, a vizsgálat eredményéről a bizottság tájékoztatni fogja a nyilvánosságot".

Ennek a szakszervezetnek Mihályi Győző az elnöke. Az ATV Híradó kereste őt is, ám adásunkig nem sikerült elérni.

Az, hogy az Új Színház igazgatója nem nyilatkozik, azért is érdekes, mert az Új Színház tagja a Magyar Teátrumi Társaságnak, amely a Gothár botrány kirobbanásakor elítélte a rendező tettét. Híradónknak akkor a Társaság elnöke, Vidnyánszky Attila úgy nyilatkozott: sumákolás, hogy a Katonában nem mondták meg azonnal, kiről van szó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink