Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-06 17:30:00

Honvédelmi Minisztérium: Fejezze be a sajtó a felesleges pánikkeltést

"Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést, mivel orvosaink és ápolóink folyamatosan, a nap 24 órájában mindent megtesznek a legsúlyosabb sérültek ellátásáért. Az intézményünkben jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása folyik." - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

Honvédelmi Minisztérium: Fejezze be a sajtó a felesleges pánikkeltést

"Az MH EK Honvédkórház Sürgősségi Centruma a III. progresszivitási szintű - tehát a szakmai kompetenciájába tartozó traumatológiai sérültek - ellátását nem mondta le, az ilyen szintű ellátást továbbra is 24 órában biztosítjuk. A II. progresszivitási szintű, tehát más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását a kórház átmenetileg - legfeljebb 2019. december 6-án 20 óráig - felfüggesztette, mivel jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása van folyamatban." - írja közleményben a Honvédelmi Minisztérium.

"A betegek biztonságát és az ellátáshoz való minél rövidebb időn belüli hozzáférését szem előtt tartva a kórházak közti feladatmegosztás fontos eszköz, és alapvető részét képezi az ellátásszervezésnek. A traumatológiai ellátásban részvevő kórházak együttműködése ezzel a szemlélettel folyamatos, és az OMSZ által tökéletesen koordinált. A Honvédkórház is rendszeresen helyt áll, amennyiben más egészségügyi intézménynél alakul ki hasonló, átmeneti fokozott terhelést előidéző helyzet." - zárják közleményüket.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink