Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-06 06:35:00

Gulyás válasza: A törpefrakciók vezetői ma félmillióval többet keresnek, mint az államfő

Közleményben reagált Gulyás Gergely az Áder János fizetésének a megduplázása miatti bírálatokra: a kancelláriaminiszter emlékeztet, hogy “a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzék jelentős része is támogatta saját fizetése megemelését”.

Gulyás válasza: A törpefrakciók vezetői ma félmillióval többet keresnek, mint az államfő
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Fotó: MTI

Az Országgyűlés felé benyújtott, a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat kapcsán az elmúlt napokban az ellenzék részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el – válaszolt közleményben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra az ellenzéki felháborodásra, hogy a jelenlegi havi 1,5 millió forintról a duplájára, közel 3 millió forintra emelik Áder János fizetése egy törvényjavaslat szerint, amit Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jegyez.

De a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete is nyílt levélben írta a miniszternek: "ha Ön szerint a köztársasági elnök fizetését meg kellett duplázni, tegyen arra is javaslatot, hogy a szociális ágazatban dolgozók fizetését is duplázzák meg!"

A kezdeményezést már több ezren aláírták.

Gulyás Gergely a közleményében azt írta: a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzék jelentős része is támogatta saját fizetése megemelését. Az ellenzéki frakcióvezetők saját tevékenységük alapján indokoltnak tartják-e, hogy havonta ötszázezer forinttal többet keresnek, mint a köztársasági elnök? – tette fel a kérdést a miniszter, és fel is sorolta: az ellenzéki képviselőcsoportok vezetői, az 5 képviselőből álló Párbeszéd frakcióvezetője Szabó Tímea, a 6 képviselőből álló LMP frakcióvezetője Keresztes László Lóránt, a 8 képviselőből álló DK frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc, a 15 képviselőből álló MSZP frakcióvezetője Tóth Bertalan és a 21 képviselőből álló Jobbik frakcióvezetője Jakab Péter.

A miniszter szerint "a mostani törvénymódosítást támadó szocialista frakció - miután támogatta a képviselői fizetésemeléseket - úgy nyilatkozott, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fogják fordítani”. Ezért közleményében Gulyás Gergely arra kérte az MSZP-frakció tagjait, tárják a nyilvánosság elé, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra.
Ajánlom

További belföldi híreink