Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-05 14:40:00

Szociális dolgozók: Áder Jánosé után a mi fizetésünket is duplázzák meg!

Petícióban kéri a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a kancelláriaminisztertől, hogy az ő bérüket is emeljék meg, mint a köztársasági elnökét.

Szociális dolgozók: Áder Jánosé után a mi fizetésünket is duplázzák meg!

A petíciót a Szabad.aHang oldalon tették közzé, és Gulyás Gergelyt szóólítják meg benne. Mint írják, a szociális ágazatban dolgozók átlagosan 160 ezer forintból élnek, vagy sokan csak próbálnak megélni, miközben a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak segítenek. Ezek szerint Áder János megemelt havi 2,937 millió forintos fizetése annyi lesz, amennyit egy szociális ágazatban dolgozó máfél év alatt kereshet meg.

"Nehéz sorsú nyugdíjasokat, beteg gyerekeket, hajléktalanokat ápolnak, rettenetes fizikai és pszichológiai megterhelés mellett. Az alacsony bérek miatt egyre többen hagyták el a szakmát, így azok akik maradtak sokszorosát dolgozzák annak, amit emberileg és fizikailag bírni lehet"

- írják, hozzátéve: a szociális ágazatban folyamatosan sztrájkkészültség van, de szerintük a kormány megpróbálja megakadályozni, hogy a dolgozók élni tudjanak ezzel a jogukkal.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink