Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-05 16:31:00

Nem engedte az V. kerületi Fidesz, hogy napirendre vegyék az átláthatósági rendeletet

Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester a Fővárosi Közgyűlésben megszavazta, saját kerületében nem engedte napirendre venni az ellenzéki frakció javaslatát.

A Tiéd a Belváros néven megalakult ellenzéki frakció benyújtotta az Ez a Minimum! címen is futó átláthatósági rendeletet, de az V. kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén Szentgyörgyvölgyi kérésére a fideszesek levetették azt napirendről. Az Index azt írja, a fideszes polgármester azt mondta ugyanis az ülésen, hogy örvendetesnek tartja, hogy elkezdődött erről a "gondolkodás", de sok minden tisztázásra szorul még, így a rendelet elfogadása nem időszerű,

mert azt szeretné, hogy a kerületi bizottságokban dolgozzák ki még jobbá ezt a javaslatot.

Ezután Kovács Alex, az ellenzékiek egyik képviselője emlékeztette is a fideszes polgármestert, hogy miként szavazott ugyanerről a közgyűlésben, Szentgyörgyvölgyi pedig azt mondta, hogy az ugyan igaz, hogy a Főváros szintjén támogathatónak látta az átláthatóság azonnali bevezetését, de szerinte ezt lehet még sokkal jobbá tenni.

A választások után megalakult új Fővárosi Közgyűlés alakulóülésén fogadta el az átláthatósági rendeletet. A főpolgármester az Átlátszó tényfeltáró portál és a K-Monitor illetve a Transparency International korrupcióellenes civil szervezetek által kidolgozott javaslatokat kívánta ezzel beépíteni a fővárosi működésbe.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink