Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 09:00:00

Újabb kilenc évig csak Fidesz-delegáltak a Médiatanácsban

Most már biztos, hogy a következő 9 évben is újból kizárólag Fidesz-támogatta jelöltek ülnek majd a magyar médiapiac felügyeletét ellátó Médiatanácsban.

Újabb kilenc évig csak Fidesz-delegáltak a Médiatanácsban
Halász János

Halász János, a jelölő testület fideszes elnökének tegnap esti közleménye szerint Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt jelölte a Médiatanácsba az Országgyűlés eseti bizottsága hétfőn.

Ez azt jelenti, hogy 2028-ig szinte biztosan, csak Fidesz-támogatta jelöltek ülnek majd a magyar médiapiac felügyeletét ellátó Médiatanácsban.

Az eddigi négy tag megbízatása októberben lejárt. Ezt megelőzően az ellenzék még szeptemberben megpróbált jelölteket állítani a Médiatanácsba (például Urbán Ágnes egyetemi docens neve is szerepelt a lehetséges jelöltek között), de akkor a Fidesz a Médiatanács tagjait jelölőbizottság megakadályozta a jelölést.

A Méciatanács tagjait egy parlamenti eseti bizottság jelöli. Ha a tedtület az első körben nem jut egyhangú döntésre, a második körben kétharmados többség kell a jelöléshez. Ezt követően a parlament szavaz a Médiatanács tagjairól.

Halász János közlemenyéből kiderül: nem lesz ellenzéki tagja a jövőben sem a Médiatanácsnak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink