Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 06:39:00

Karácsony: összesen 200 milliárd forint hiányzik a fővárosi önkormányzat büdzséjéből

Karácsony Gergely szerint összesen 200-milliárd forint hiányzik a főváros költségvetéséből. Ebből 50-milliárd három nagy budapesti beruházáshoz kellene: a Lánchíd felújításához, az állatkert fejlesztéséhez és a hármas metró befejezéséhez. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda híradónkkal írásban azt közölte: készek minden, Budapestet érintő kérdést megvitatni a Fővárosi közfejlesztések Tanácsában.

 

Egyelőre nem az a kérdés, hogy meddig tart a Lánchíd és környékének felújítása. Sokkal inkább az, hogy egyáltalán elkezdődik-e.

Karácsony Gergely egy interjúban arról beszélt, hogy a Lánchíd felújításához 20 milliárd hiányzik, a hármas metró büdzséjéből 10, az állatkert befejezéséhez pedig további 20 milliárd forintra lenne szükség.

A hármas metrót muszáj befejezni, ott a fővárosnak nincs mozgástere – fogalmazott a főpolgármester. Karácsony Gergely az mfor.hu és a privátbankár.hu oldalnak azt mondta: a Lánchíd csaknem kétszer annyiba kerül, mint amennyi pénz rendelkezésre áll.

Szerinte újra kell gondolni a felújítás tartalmát és a híd funkcióját is. Azzal együtt, hogy a rekonstrukció nem halogatható tovább.

Az Állatkert vezetői a Biodóm befejezéséhez hiányzó 20 milliárdról nem kívántak nyilatkozni, pedig a beruházás a Liget projekt részeként indult, két évvel ezelőtt. Karácsony Gergely azt is hangsúlyozta, hogy a főváros esélyt sem lát az összeg kigazdálkodására. Ez szerinte rárakódik arra a 150 milliárdos hiányra, amelyet az új városvezetés örökölt.

A Miniszterelnökség ezt másképp látja. Szerintük Tarlós István stabil pénzügyi helyzettel, megtakarítással adta át a fővárost, de hozzátették: a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában készek minden, Budapestet érintő kérdést megvitatni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink