Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-02 20:24:00

Fürjes: súlyosan elfogadhatatlan volt Kósa kijelentése

Egy jóakaratú és jóindulatú ember súlyosan elfogadhatatlan kijelentése volt – így minősítette Kósa Lajosnak a Fidelitas kongresszusán elhangzott szavait Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint arról beszámoltunk: Kósa Lajos az önkormányzati választáson összeállt ellenzéki összefogást úgy értékelte, hogy, idézzük: „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

 

Ezért a mondatáért Kósa hétfőn elnézést kért Facebook-posztjában. Így fogalmazott: „a Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek”.

A hétfőn a leesett hó nyomán összeomlott fővárosi és agglomerációs közlekedéssel kapcsolatban az államtitkár elmondta: a Facebook-politizálástól nem lesz megoldás. Az államtitkár ezzel Karácsony Gergely főpolgármester hókáoszról és hómunkások hiányáról szóló Facebook-posztjára reagált.

Fürjes Balázs szerint ha a városházán van egymillió forint Gy. Németh Erzsébet főtanácsadójának alkalmazására, akkor akár meg lehetne oldani a hómunkáshiányt is.

Fürjes szerint mind a BKK, mind a MÁV vezetőinek válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy miért omlott össze a főváros és az agglomeráció közösségi közlekedése a 3-5 centi hó leesése után.

Az akadályok elhárultak az atlétikai vb megrendezése elől – kommentálta Fürjes Balázs a múlt heti fejleményeket.

Az államtitkár üdvözölte, hogy Ferencváros és Csepel önkormányzata megfogalmazta a javaslatait és azt kérte, hogy ezt fogadja el a kormány egy kormányhatározattal, ami a ferencvárosi döntés másnapján meg is történt. Ezzel szemben a főváros a közfejlesztések tanácsának összehívását kérte, és ott fogják megvitatni a fővárosi javaslatokat, ám Fürjes Balázs szerint ezek is nyitott kapukat döngetnek.

Karácsony Gergely hétfői interjújára, amelyben kifejtette, a fővárosnak nincs pénze sem a Lánchíd, sem az Állatkert, sem a 3-as metró felújítására, Fürjes Balázs azt mondta: semmilyen tájékoztatást nem kaptak a fővárostól arra nézve, miért nincs pénz a három projekt kivitelezésére.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink