Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-01 10:07:00

DK: Soltész Miklós bocsánatot kért Gréczy Zsolttól

„Az akaratlan elszólásért a korrektség jegyében elnézést kérek Öntől, természetesen nem állt szándékomban megsérteni az Ön jó hírnévhez való jogát" – írta levélben Soltész Miklós Gréczy Zsoltnak.

Az Országgyűlés 2019. július 1-jei plenáris ülésén Gréczy Zsolt interpellációjára Soltész Miklós államtitkár válaszolt a Miniszterelnökség nevében. Ebben az államtitkár - a Czeglédy Csaba ellen indított eljárásra utalva - tévedésből, azt állította, hogy a DK országgyűlési képviselője "a diákoktól is ellopta a pénzt."

A nyilvánvaló hibára - a nevek összekeverésére - Gréczy Zsolt már ott, az ülésteremben is felhívta az államtitkár figyelmét, hogy helyesbítse szavait. Akkor ez nem történt meg. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezután jogi eljárást kezdeményezett Soltész Miklós ellen.

Az államtitkár végül levélben ismerte el tévedését és így fogalmaz: "az akaratlan elszólásért a korrektség jegyében elnézést kérek Öntől, természetesen nem állt szándékomban megsérteni az Ön jó hírnévhez való jogát." A bocsánatkérést ezzel a levéllel, és a bocsánatkérés nyilvánosságával együtt Gréczy Zsolt elfogadta – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink