Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-29 09:28:00

Ezen az alagúton jönnek be Magyarországra a migránsok – rendőrségi felvételek

„A migránsok új technikával próbálnak bejutni az ország területére. Két ponton is alagutat ástak, amin keresztül be lehetett jutni az ország területére” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. A rendőrség ma közzétette azokat a fotókat, amelyek a déli határkerítés alatti alagutakról készültek.

Ezen az alagúton jönnek be Magyarországra a migránsok – rendőrségi felvételek
Fotó: police.hu

A rendőrség közlés szerint az előző évvel összehasonlítva 2019-ben érezhetően növekedett a migrációs nyomás, az elmúlt hetekben azonban még drasztikusabban emelkedett a déli határszakaszon illegálisan Magyarországra belépni próbálkozó migránsok száma.

police.hu szerint az illegális migránsok módszerei változatosak; próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, de a rendőrök találtak már két, kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutat is, amelyek nemcsak készítőikre, de az esetleges használóikra is életveszélyesek voltak.

fotó: police.huFotó: police.hu

A járatokat a déli határszakaszon szolgálatot ellátó járőrök a Csongrád megyei Ásotthalom és a Bács-Kiskun megyei Csikéria térségében fedezték fel.

Az ásotthalmi alagútnál az egyenruhások 44 illegális migránst tartóztattak fel, míg a csikériai járatnál sikeres átjutás nem történt.

fotó: police.huFotó: police.hu

A rendőrség szerint az alagutak készítői mindkét esetben nagy gondot fordítottak az álcázásra; a be- és kijáratukat növényzettel takarták.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink