Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-26 10:22:00

Szakértő: A magyar kormánynak van szava Európában

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője irányadónak nevezte a magyar kormány álláspontját bizonyos európai uniós kérdésekben, miután Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozíciót kapta.

Pócza István kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, Magyarország álláspontja az Európai Unió bővítéséről az, hogy a Balkánt nem szabad elhanyagolni és átengedni más külső országoknak, például Oroszországnak vagy Törökországnak.
    
Ezt figyelembe véve a biztosi pozíció azt igazolja, hogy a magyar kormányt nem lehet figyelmen kívül hagyni az európai döntéshozatalban - vélekedett.

    
Hozzátette: a magyar biztos ezzel a portfólióval sokkal nagyobb befolyással rendelkezik, mint a korábbi - adópolitikáért, kulturális kérdésekért, szociális kérdésekért felelős - biztosok.

    
Pócza István véleménye szerint az Európai Parlament szerdán elfogadja majd az új Európai Bizottságot, de - folytatta - nagyobb zavarok is kialakulhatnak, ha a képviselők folytatni akarják azt a "bosszúhadjáratot", amelyet azért indítottak, mert nem a csúcsjelölti rendszer érvényesült a vezetők kiválasztásakor.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink