Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-22 06:51:00

Elképesztő nyomorban él a magyar színészlegenda

Az egykor szebb időket is megélt színésszel a Story magazin készített interjút rákoscsabai otthonában, amit most el is veszíthet az idős színész és családja, amennyiben nem tudják a törlesztőrészeteket fizetni.

Elképesztő nyomorban él a magyar színészlegenda

Sokak gyerekkorában játszott kiemelt szerepet a színész, aki olyan klasszikusokban volt látható, mint a Tenkes kapitánya, a Bors című sorozat, valamint a Keménykalap és krumpliorr, ahol az utca hímondóját, Lópici Gáspárt alakította.

A színészen nyomot hagyott az a rengeteg megpróbáltatás, amin keresztülment és megy jelenleg is, de a szeméből a régen látható csillogás mára sem tűnt el.

Felvetődött a kérdés, hogy István vajon elégedett-e így az életével, ám ő ha tehetné, sem menne vissza az időben, hogy valamit esetleg másképpen csináljon.

„Azt mondanám, nem, köszönöm, nem. Így volt ez kerek. A sors akarta, hogy a dolgok így történjenek velem és velünk. Már nehezen mozgok, fáj mindenem, de egy vágyam azért van. Innen már csak a temetőbe szeretnék menni, nem pedig az utcára, a hajléktalanok közé. Talán még megkönyörülnek rajtunk.”

A szörnyű körülmények ellenére ez az otthon legalább az övék. De csak egyelőre, mivel van egy 7 milliós banki hitelük, amit éveken keresztül folyamatosan fizettek, de a tartozás ez idő alatt 25 milliósra duzzadt. A hiteltörlesztést pedig kettejük nyugdíjából lehetetlen fizetni.

Szilágyi István 50 éve él már együtt a feleségével Jolánnal.

atv.hu/Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink